Dimenco

Beleef 3D zonder bril met Dimenco's ‘Simulated Reality’.

OPDRACHTGEVER

Dimenco

JAAR

2018 - heden

Dimenco is een Nederlands bedrijf dat zich sinds 2010 richt op revolutionaire 3D-beeldschermervaringen. Met hun ‘Simulated Reality’-technologie (SR)  richten zij zich op de markt van ruimtelijke visualisatie en de toekomst van interactie tussen mens en computer. Dimenco maakt van science fiction werkelijkheid.

Wat wij hebben gedaan
Concept design, Art direction, Visual design, UI/UX design, Motion design, Front-end development, WebGL development

Met Simulated Reality nemen we een kijkje in de 3D-ervaring van de nabije toekomst

Simulated Reality biedt een volledig nieuwe 3D ervaring.

Simulated Reality biedt een geheel nieuwe manier van interactie in virtuele werelden. De geïntegreerde sensortechnologie van Dimenco stelt iedereen in staat om eenvoudig met 3D-objecten te werken alsof ze echt waren. Dit alles zonder 3D-bril, controllers of invoerapparaten. Het is extreem intuitief: je loopt gewoon naar het scherm en kan er direct mee aan de slag.

Dimenco heeft een prachtig innovatief product met veel potentieel dat in januari 2019 veel indruk maakte op de CES in Las Vegas.

Het bouwen van de 3D-interface voor de Simulated Reality appstore

Dimenco daagde ons uit om een concept te bedenken voor een content store waarmee toekomstige gebruikers langs aankopen en downloads kunnen navigeren, terwijl ze de unieke functies van hun scherm gebruiken.

Tijdens de eerste brainstormsessies kwamen we tot de conclusie dat we een 3D-winkel wilden waar de producten letterlijk "in your face" zouden verschijnen. De producten komen direct op de gebruiker af. Interactie met objecten in een realistische 3D-ruimte is echter niet zo eenvoudig. Het dwong ons om nieuwe manieren van interactie met objecten te bedenken.

Nebula, een WebGL-wereld voor gebruikers om in te reizen en te ontdekken

Om alle mogelijkheden van Dimenco's innovatieve display te kunnen laten zien, hebben we een 3D-winkelervaring in WebGL gecreëerd. Door van planeet naar planeet te springen, kun je in de Nebula-wereld apps en games ontdekken die specifiek zijn gemaakt voor Simulated Reality.

Projectresultaat

Het is vooral leuk, uitdagend en het geeft ons enorm veel voldoening om het concept tot leven te zien komen op een daadwerkelijk SR-scherm van Dimenco. Zien en ‘voelen’ wat goed werkt en wat nog verbeterd kan worden. Zien en voelen welke dingen goed zijn en welke dingen moeten worden aangepast. Het heeft ons enorm geholpen. Het echt ervaren van het product maakt een enorm verschil, omdat je het product daadwerkelijk bekijkt door de ogen van een gebruiker.

Zeilscholen.nl