Home

Podwalk app ontwikkelen

Wandeltocht en podcast gecombineerd in 1 app

Podwalks zijn een relatief nieuw fenomeen. Tijdens een wandeling door een stad of natuurgebied luister je via je koptelefoon naar een verhaal. De podwalk app op je telefoon speelt automatisch audio fragmenten wanneer je op specifieke locaties aankomt. Laat je smartphone in je zak en luister naar de verteller die je de weg wijst terwijl je de omgeving goed in je op kan nemen. Mede door het succes van NTR serie “Het Verhaal van Nederland” zijn podwalks populair geworden.

Advies over Podwalk apps

Audiotour voor steden en natuurgebieden

Content gekoppeld aan specifieke locaties kennen we uit musea of informatieborden in de omgeving die voorzien zijn met QR-codes. Voor beide mogelijkheden is er een actie nodig van de gebruiker, het tappen op een tag bij een schilderij of scannen van de QR-code met een smartphone. Een podwalk brengt de beleving verder, doordat je niet met het device bezig bent, maar met de wandeling: Audio wordt automatisch afgespeeld als je op specifieke punten in de tour komt. Door bij bezienswaardigheden audiofragmenten af te spelen ontdekken gebruikers op een unieke manier meer over een plek.

Unieke ervaringen met geofencing

Geofence is location-based technologie, een virtuele omheining rond een fysieke locatie. Bij gebruik van een podwalk app wordt in een geofence automatisch audio afgespeeld die gekoppeld is aan deze locatie. Door gebruik te maken van gps-locatie is er geen wifi of mobiel netwerk nodig tijdens de route. Door bij bezienswaardigheden audiofragmenten af te spelen ontdekken gebruikers op een unieke manier meer over een plek, zonder afgeleid te worden en op hun (mobiele) scherm te hoeven kijken, zoals bij vrijwel alle audiotours wel gebeurd. Zo kan ook een route worden uitgestippeld met een start- en eindpunt.

Podwalk features:
- Wifi en mobiele data zijn niet nodig vanwege GPS functionaliteit
- Luisteren, lopen en leren.
- De app maakt gebruik van locatievoorzieningen en weet precies waar je bent en speelt audio op het juiste moment af.

Check deze Podwalk case

Een podwalk app vergroot de beleving

Een podwalk app is een unieke manier om de beleving van een stads- of dorpswandeling, museumbezoek, tocht door een natuurgebied of openlucht speurtocht te vergroten. Doordat de focus op de beleving ligt en niet op interactie met de smartphone heb je alle tijd om om je heen te kijken en even helemaal te ontspannen en op te gaan in de omgeving.

Oplossingen van Elements voor Podwalk apps:

Mobiele app development

Wij bouwen podwalk apps in Native iOS, Native Android of gebruiken het React Native framework. Zo bouwen we een app gelijk voor zowel iOS als Android.

Platform en webapplicaties

Een podwalk app als onderdeel van een groter digitaal platform? Onze developers ontwikkelen innovatieve platforms en webapplicaties, met onze React frontend en Python backend perfect in sync.

Behoefte aan een podwalk app voor je organisatie?

Benieuwd hoe wij je kunnen helpen? We horen graag je ideeën. Bel Erwin op 06-20475439. Of laat een bericht achter via onderstaand formulier en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.