HomeHomeCasesCases

Powerpeers: Deel energie via het platform van Powerpeers.

Powerpeers, onderdeel van Vattenfall, biedt een platform om duurzame energie te delen. Hier hebben wij de mobiele apps voor gebouwd in iOS en Android.

Services
Native app development, iOS development, Android Development
Release date
2016 - heden

Consumenten of bedrijven met een overschot aan opgewekte elektriciteit kunnen deze aan klanten aanbieden die op zoek zijn naar (extra) schone energie. Gebruikers kunnen met het platform zelf de bronnen van hun duurzame energie kiezen, variërend van grote energie-opwekkers tot een lokaal windpark of die buurman met zonnepanelen op het dak. Powerpeers geeft volledige transparantie en is daardoor controleerbaar door het vergelijken van de tijd van productie en het verbruik.

Result

Our approach

Elements heeft de mobiele app voor iOS en Android in nauwe samenwerking met Powerpeers ontwikkeld. In de app kunnen gebruikers aangeven vanuit welke bronnen zij hun energie geleverd willen hebben, hun energieverbruik volgen en — als ze ook elektriciteit terugleveren — nagaan wie hun energie ontvangt.

In het selfservice-onderdeel kunnen klanten veel dingen zelf aanpassen: van het wijzigen van hun termijnbedrag tot het veranderen van de energiebron en het bekijken van contractinformatie en rapportages over hun energieverbruik en de bijhorende kosten.

No items found.
No items found.
Technology

Strategie, concept en app-ontwikkeling

Voor zowel iOS als Android hebben we een ‘native’ app gebouwd. Omdat de app veel informatie en gegevens toont, hebben we veel aandacht moeten schenken aan de app-architectuur en de communicatie met de back-end. Sommige animaties en transities moesten worden geoptimaliseerd om eindgebruikers een soepele ervaring te geven.

No items found.
No items found.
Conclusion

Award winning

Deze app is in 2018 bekroond met een gouden Spin award in de categorie Digital Service Idea & met een zilveren DIA award in de categorie Disrupter.