Elements Blog

2 Spin Awards voor Podwalk app van Het Verhaal van Nederland

Almere - 14 oktober 2022 - Digital agency Elements uit Almere wint 2 Spin awards tijdens de Dutch Creativity Awards met de Podwalk App. In samenwerking met productiehuis Tuvalu Media en omroep NTR ontwikkelde Elements de Podwalk app voor de televisieserie ‘Het verhaal van Nederland’. In de categorieën Digital Audio en Mobile & Wearable liet de app de concurrentie achter zich.

Podwalk app scoort tijdens de DCA Awards

De app wint in de categorie ‘Digital Audio’ en ‘Mobile & Wearable’ een Spin. Podwalks zijn gps-gestuurde audiotours die de mogelijkheid bieden om tijdens een uitgestippelde wandeling naar een verhaal te luisteren. De locaties in de app zijn gekoppeld aan een verhaal op diverse plekken in Nederland.

No items found.
DCA vakjury quote: “We love the concept of ‘Het verhaal van Nederland’, the app truly invites you to experience one of their proposed walks. It's well made with high production value. The use of audio really adds to the experience of the overall concept.”

Experience & Podcast in 1 app

Erwin van der Put Business developer bij Elements: “Wij zijn enorm trots om in beide categorieën te winnen! Zeker de categorie mobile & wearables, waar we een unieke en ongebruikelijke experience hebben gecreëerd. Podwalkers hebben gezamenlijk al meer dan 200 miljoen stappen gezet en na tien duizenden geschiedenisverhalen dragen we nog steeds dagelijks bij aan een combinatie van educatieen experience.”

“Om de ervaring van Podwalks zo intens mogelijk te maken, wilden we een applicatie die zo min mogelijk scherminteractie vereiste. In feite zou je in staat moeten zijn om een ​​startpunt te activeren en je telefoon in je zak te stoppen zonder hem nog aan te raken. Zo komt het verhaal echt tot leven.”

“De route wordt uitgetekend langs specifieke GPS-punten die activeren op het moment dat je er daadwerkelijk bent. Een mooie ambitie, maar de vraag ‘een app ontwikkelen die je op zak moet hebben’ is voor ons niet zo heel gebruikelijk. Je hebt te maken met verschillende "unhappy flows" op de locatie, zoals onbereikbare punten op de route. Hier moesten we slim mee omgaan tijdens de ontwikkeling”, vertelt van der Put.

“Building upon the success of the popular television documentary the ‘Podwalk app’ delivers great content though a well-designed app. The app delivers something unique to the TV show and brings historic places in the Netherlands to life. The jury is impressed by the reach, 250k downloads is significant for any app.”

Veel vraag naar podwalks

Erwin vervolgt: “We krijgen nog steeds wekelijks verzoeken van partijen voor een vergelijkbare experience app, variërend van de culturele sector tot leisure & toerisme en commerciële organisaties. Daarom hebben we afgelopen zomer gewerkt aan een whitelabel oplossing waarmee we binnen een handomdraai en een beperkt budget een eigen experience app voor andere organisaties kunnen neerzetten. Hiermee kunnen we heel Nederland een unieke audio experience bieden!”

 

No items found.

Over de Dutch Creativity Awards

De Dutch Creativity Awards eert de creatieve community met de iconische Lamps & Spins awards in 8 disciplines en 60+ categorieën. De Awards worden uitgereikt aan organisaties en merken met de beste creatieve projecten van het afgelopen jaar. De Dutch Creativity Awards zijn ontstaan uit de samenvoeging van twee belangrijke vakprijzen; de SPIN Awards en de ADCN Lampen.

De DCA wordt georganiseerd door de ADCN (Art Directors Club Netherlands). Inmiddels is de organisatie uitgegroeid tot een veel bredere groep waarin creatief talent gestimuleerd wordt.

Bekijk hier de volledige case van Het verhaal van Nederland: Podwalk app.

This blog was written by

Sjors

on

Oct 14, 2022

No items found.