HomeHomeCasesCases

Het verhaal van Nederland: de Podwalk app met geofencing

Voor het nieuwe NTR programma ‘Het verhaal van Nederland’, met Daan Schuurmans als presentator, hebben we high-end designs en de mobiele iOS en Android apps ontwikkeld waarmee kijkers via Podwalks onderdeel worden van de Nederlandse geschiedenis.

Services
Mobile Development, iOS, Android, UX design, Visual Design, Podwalk
Release date
2022

Het Verhaal van Nederland is een reis door de Nederlandse geschiedenis. Deze bestaat niet alleen uit een tv documentaire die het verhaal vertelt, maar ook een mobiele app die je onderdeel laat worden van het verhaal. Dit doen we via verschillende Podwalks: GPS-gestuurde audiotours waarmee jij op verschillende locaties door de geschiedenis van Nederland wordt geleid. Elements is als digitale partner van NTR & Tuvalu verantwoordelijk voor het design, de geofence techniek en de bouw van de Android en iOS mobiele app.

Result

App met Geofencing

Ervaar het hele verhaal. De verandering van locatie (geofence) triggert de audio.

Jezelf in de geschiedenis wanen

De juiste experience en interactie via audio, terwijl de telefoon in je zak zit.

Our approach

Podwalks door de geschiedenis

De NTR & Tuvalu zochten naar een mobiele app met de juiste experience en interactie, terwijl de mobiel in je zak zit. Waar we ons normaal focussen op User friendly schermen, ging het nu vooral om de experience van de Podwalks. In de app staan 10 historische verhalen, elk gekoppeld aan een locatie in Nederland. Zo beleef je bijvoorbeeld de tijd van jagers en verzamelaars in het prachtige Drentse landschap van Anloo. En leer je over de vroege middeleeuwen en het legendarische verhaal van Bonifatius in Dokkum. 

De gebruiker download de mobiele app, maar stopt de telefoon vervolgens weg tijdens het gebruik van deze app. Daan Schuurmans vertelt het hele verhaal en onderweg kom je zichtbare sporen en kenmerken uit het verleden tegen. Wanneer je een route wandelt wordt aan de hand van je locatie op het juiste moment de juiste audio gestart. Dit is aan de hand van geofencing, het mechanisme wat Elements heeft geïmplementeerd. Niet eerder is onze geschiedenis zo tastbaar te ervaren geweest.

No items found.
No items found.
Technology

Mobiele app met geofencing

De mobiele app is door Elements ontwikkeld voor zowel iOS als Android. Aan de hand van de door ons gemaakte designs zijn de verschillende schermen ontwikkeld. Hier was een goede samenwerking tussen ons design, iOS en Android team nodig. Samen hebben wij geofencing geïmplementeerd. Geofencing is het monitoren van regio’s. Voor deze geofencing zijn regio’s vastgesteld: een coördinaat met een radius eromheen, een geofence. De locatievoorziening van het device monitoren -met toestemming- de locatie van de gebruiker wanneer deze de app gebruikt, of deze op de achtergrond aanstaat. Wanneer het coördinaat van de locatie van de gebruiker binnen een geofence valt, wordt een methode in de code getriggert. Hierdoor kunnen locatie gerelateerde taken uitgevoerd worden. In dit geval een bepaalde audioclip voor een bepaald punt op de route. Dit mechanisme moet perfect werken om te voorkomen dat gebruikers de verkeerde informatie krijgen of de Podwalk niet helemaal kunnen afmaken. Dit alles terwijl je telefoon vergrendeld in je zak zit.


De 'Het Verhaal van Nederland' app

Deze case heeft een Gouden DIA award gewonnen in de categorie Content en 2 Spin Awards bij de Dutch Creativity Awards

No items found.
No items found.
Conclusion

Toegankelijke Podwalks

De Podwalks zijn toegankelijk gemaakt voor alle doelgroepen, jong en oud, daarnaast zijn ze rolstoeltoegankelijk. Als gebruiker heb je inzicht in deze toegankelijkheid. Vanaf 2 februari 2022 was Het Verhaal van Nederland 10 weken lang te zien op NPO 1. De bijbehorende Podwalks komen dan ook online in de app en zijn ook na de reeks uitzendingen nog altijd toegankelijk. 

Het toevoegen van een mobiele app aan een TV concept is een typisch voorbeeld van het doorvertalen van traditionele media naar een digitale oplossing. In de whitepaper ‘apps voor media’ leggen we uit hoe traditionele media en de doelgroep de afgelopen jaren zijn veranderd en hoe je hier als mediabedrijf op kunt inspelen. 

Meer weten over geofencing of wil je zelf een podwalk app laten ontwikkelen? Bekijk onze whitelabel podwalk mogelijkheden of neem contact met ons op.