Home

High performance apps

Schaalbare mobiele apps voor piekverkeer

Het maakt niet uit hoe gelikt je user interface is of welke fancy features je app heeft, als hij niet werkt halen mensen hem van hun device. Over het algemeen worden mobiele apps binnen 30 dagen verwijderd. Belangrijkste redenen hiervoor zijn dat apps te veel ruimte en geheugen innemen, crashen, bevriezen of technische fouten bevatten en lange laadtijden hebben. 

Vraag een app aan

Apps voor iedere toepassing

Optimale user experience is essentieel voor mobiele apps. Helemaal wanneer je applicatie te maken heeft met piekverkeer. De laadsnelheid en application response time zijn essentieel om gebruikers van je mobiele app de beste beleving te geven. Elements is expert in het ontwerpen en ontwikkelen van high performance apps voor zowel web, als mobiel. Met ervaring binnen de media en publieke sector hebben wij veel kennis op het gebied van databeveiliging, user experience en peak performance. 

Applicatie architectuur

Een goede basis is essentieel voor de kwaliteit van je app. Voordat we beginnen met ontwikkelen inventariseren we de gewenste toepassing van de applicatie, welk probleem moet het oplossen, wat is het verwachte aantal gebruikers, welke koppelingen met achterliggende systemen moeten er gebouwd worden en hoe zien de wensen voor doorontwikkeling eruit? Vooraf goed nadenken over de lifecycle van je applicatie zorgt ervoor dat je later niet voor verrassingen komt te staan.

Data huishouding

Dataverkeer heeft impact op de prestaties van een applicatie. Hoe efficiënter de wijze van data verzenden en ontvangen is ingeregeld, hoe minder dit de prestaties in de weg staat. Apps waarmee gebruikers afbeeldingen kunnen versturen, documenten moeten inzien en accorderen, vragenlijsten invullen, of stemmen zorgen allemaal voor veel dataverkeer. Elements heeft veel ervaring met schaalbare back-ends om ook tijdens piekverkeer de beste user experience te bieden.

Performance monitoring

Voor high performance apps is het monitoren van de technische prestaties enorm belangrijk. Het beperken van crashes, het verhogen snelheid en reactievermogen, en het elimineren van technische storingen worden door Elements in een realtime dashboard continu gemonitord. Wij monitoren onze apps op:

Crash analytics
Deze analytics stellen je in staat om crash scenario's te onderzoeken door het identificeren van het type en de hoeveelheid crashes, op welk scherm ze plaatsvinden en welke acties er direct voor de crash plaatsvonden. De mogelijkheid om crash percentages per applicatie versie te bekijken, helpt te bepalen of een nieuwere versie een crash veroorzaakt, of dat een oudere versie vanwege prestatieproblemen uit productie moet worden genomen.

Netwerkprestaties
De prestaties van apps kunnen direct worden beïnvloed door het netwerk waarmee de gebruiker is verbonden, zijn mobiele netwerkprovider, thuisnetwerk of openbare WiFi-hotspot. Netwerkverbindingen zijn een belangrijk onderdeel van de gegevensoverdracht tussen mobiele apparaten en servers. Connectiviteitsproblemen kunnen latency problemen en fouten veroorzaken.

Prestatiemonitoring van apparaten
De drie belangrijkste componenten voor het monitoren van de prestaties van een mobiel apparaat zijn CPU-gebruik, geheugengebruik en de levensduur van de batterij. Deze drie statistieken zijn belangrijk voor zowel het monitoren van de app-prestaties als voor het verbeteren van de gebruikerservaring. Als je applicatie een van deze bronnen uitput, kan dit ertoe leiden dat gebruikers de app verwijderen. Geheugenlekken zijn van bijzonder belang, en het meten van het gemiddelde geheugengebruik per versie kan bepalen waar deze lekken vandaan komen zodat ze kunnen worden aanpakt.

Elements bouwt high performance apps met:

Mobiele app development

Wij bouwen next level mobiele apps in Native iOS, Native Android of gebruiken het cross-platform React Native framework. Zo bouwen we een app gelijk voor zowel iOS als Android.

Platform en webapplicaties

Onze developers ontwikkelen innovatieve platforms en webapplicaties, met onze React frontend en Python backend perfect in sync.

Behoefte aan een high performance app?

Benieuwd hoe wij je kunnen helpen? We horen graag je ideeën. Bel Erwin op 06-20475439. Of laat een bericht achter via onderstaand formulier en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.