Mobiele apps

Al meer dan 20 jaar bouwen wij award-winning mobiele apps. We ontwikkelen apps voor Apple (iOS) en Android en maken daarbij ook gebruik van hybride technologieën waarmee we vanuit één codebase voor zowel Apple als Android devices apps kunnen leveren. Voorbeelden hiervan zijn React Native en Flutter.

Door samen te werken met Elements voor mobiele app ontwikkeling verzeker je jezelf van een app die grote hoeveelheden gebruikers de beste user experience bezorgt.

Let's build an app together

Focus op gebruikers

Gebruiksvriendelijkheid is essentieel. Onze mobiele app ontwikkelaars zorgen dat jouw applicatie perfect aansluit op de behoefte van je gebruikers.

Uitsluitend maatwerk

Omdat elke organisatie en mobiele app uniek is leveren wij maatwerk om de beste ervaring en prestaties te garanderen.

Native of hybride

Waarom volledig native ontwikkelen als het ook in één codebase kan? Heb je geen device specifieke functionaliteit nodig? Dan is hybride development bijvoorbeeld vaak interessant.

Alles afgetikt met
Agile development

Jij hebt zakelijke behoeften. Je gebruikers hebben hun behoeften. En het product moet haalbaar zijn. Met onze Agile development aanpak komen we met een oplossing die alles aftikt.

Ontdek meer werk

iPhone app

Door een iPhone app specifiek voor iOS te ontwikkelen zal de app beter presteren en naadloos integreren met het besturingssysteem. Dit zorgt niet alleen voor betere onderhoudbaarheid, maar eventuele toekomstige uitbreidingen zijn ook makkelijker toe te voegen. Indien gewenst kan een iPhone app in combinatie met een iPad app worden ontwikkeld. Bekijk onze iOS development pagina om meer te weten te komen over onze mobiele app development diensten voor Iphone.

Native of hybride app ontwikkeling

Native app development betekent dat een mobiele app specifiek voor een mobiel besturingssysteem (OS) wordt ontwikkeld. Door een app specifiek voor Apple iOS of Google Android te bouwen kun je gebruik maken van device specifieke functies. Denk bijvoorbeeld aan biometrie, Apple Pay of gezichtsherkenning. Ook op gebied van visuele weergave van je app kun native development voordelen bieden. Heb je geen device specifieke functionaliteit nodig of beschikt je app niet over complexe visuals en motion? Dan is hybride development vaak interessant. Hierbij ontwikkelen we in 1 codebase voor zowel iOS als Android een app. Dit doen we in React Native of Flutter. Wij adviseren je over een betaalbare en toekomstbestendige manier van ontwikkeling.

iOS app developmentiOS developers working

Android app

Android is het mobiele besturingssysteem van Google en is, in tegenstelling tot iOS van Apple, wel open source. Er zijn veel verschillende merken mobiele telefoons waar Android op geïnstalleerd staat. Wereldwijd is dat ruim 70% en in Nederland ongeveer 60%. Door een Android app te ontwikkelen heb je een groot bereik onder potentiële gebruikers.

Testing iOS devices

Een mobiele app
in 3 stappen

1. Scope bepalen

Wat is het belangrijkste doel van jouw mobiele app? Wanneer is de app een succes? Na het beantwoorden van deze vragen bepalen we de scope. Tijdens deze stap verzamelen we inzichten om je te adviseren over de beste oplossing. Zo komen we later niet voor verrassingen te staan.

2. Creëer en codeer

Is de scope helder? Dan kunnen we definitief plannen, een (gezamenlijk) team samenstellen en starten met ontwikkelen. Met behulp van de laatste technologische innovaties, ontwikkelen we jouw mobiele app, voor een ongeëvenaarde gebruikerservaring. Alles in Agile sprints.

3. Perfectioneren van je app

Vaak is een mobiele app niet alleen bedoeld voor eenmalig gebruik. Dan stoppen we ook niet na oplevering. Er zijn vast allerlei ideeën om de app uit te breiden of te optimaliseren. Daarnaast zijn er inmiddels gebruikers die feedback leveren en statistieken om van te leren. Nu is de tijd om te tweaken, perfectioneren en uit te breiden.

FAQs

Waarom zou ik een mobiele app willen ontwikkelen?
arrow

De app markt is enorm competitief. Zonder goede marketing strategie zal een app dan ook geen overnight succes zijn. Om aan te tonen hoe groot de app markt is kijken we naar wat statistieken:

 • Mensen spenderen gemiddeld 2 uur per dag op hun smartphone. Dat is bijna 500 uur per jaar.
 • 81% van de tijd die op een mobiel wordt doorgebracht is in een app.
 • 79% van de tijd die in apps wordt doorgebracht vindt slechts in 20 apps plaats.
 • Wereldwijde omzet uit apps was in 2019 $154 miljard dollar. Verwacht wordt dat dit in 2023 $ 189 miljard is.

Wat zijn de voordelen voor je business?

 • Mobiele apps geven klanten een gemakkelijkere manier om met je merk in contact te komen. Ze kunnen de app gebruiken wanneer het hun uitkomt.
 • Mobiele apps vergroten de user engagement, wat betekent hogere conversie.
 • Mobiele apps verbeteren je customer service. De drempel om contact op te nemen is lager met in-app messaging.
 • Een mobiele app stelt je in staat je klant te benaderen 24/7 waar zij ook zijn.
 • Mobiele apps helpen je je business te laten groeien.
Hoelang duurt het ontwikkelen van een mobiele app?
arrow

De doorlooptijd van app ontwikkeling is niet set-in-stone, omdat het afhangt van de scope van het project. Maar we kunnen wel richtlijnen geven. Op basis van onze aanpak adviseren we vaak het volgende:

 1. Understand - 2 dagen tot maximaal een week
 2. Concept - 1-2 weken
 3. Develop - 1,5 -4 maanden
 4. Scale - niet te definieren

Oftewel, over een kleine 3 maanden kan jouw app al live staan.

Kan het ook korter? Ja! Als requirements duidelijk zijn kan bijvoorbeeld de understand fase overgeslagen worden of kunnen we het bij een kickoff houden. Als de designs al beschikbaar zijn kunnen we de concept fase overslaan of beperken. Als de app niet doorontwikkeld hoeft te worden stoppen we na stap 3. Daarnaast kunnen we altijd het aantal developers en designers in het project opschalen, waardoor we meer gedaan krijgen in dezelfde tijd. Maar de ervaring leert dat we altijd rekening moeten houden met validatiemomenten, beschikbaarheid aan jouw kant en het verwerken van feedback, waardoor je soms ook met een groot team niet sneller kunt. Bovenstaande stappen (soms in minimale vorm) vormen dan ook een belangrijke basis voor een goed resultaat en zijn in zo een 80% van de gevallen nodig.

Kan het ook langer? Zeker! Hoe groter de scope en hoe complexer de app, hoe langer het kan duren. Echter zullen we vrijwel altijd aanraden in eerste instantie een Minimum Valuable Product (MVP) te ontwikkelen in de develop fase, waardoor de doorlooptijd daar beperkt blijft. 

Liever meer tijd en doorontwikkeling in de scale fase, omdat de app dan al gebruikers heeft, je app en merk al leeft, er statistieken zijn en we daar met zijn allen van leren. Dat geeft waardevolle inzichten voor doorontwikkeling. Kortom, liever de develop fase beperken tot 2-4 maanden en de verdere ontwikkeling in de scale fase oppakken, als de app al live is.

Hoe krijg ik mijn mobiele app in de appstore?
arrow

Het Apple Developer Program is de beste manier om je app in de Apple App Store te krijgen. Het is een betaald programma waarvoor je organisatie kunt inschrijven en kost $ 99 per jaar. Dit programma geeft je toegang tot alle ontwikkelaarstools van Apple en stelt je in staat je apps vrij te geven in de Apple App Store.

Google Play-ontwikkelaarsprogramma
Het Google Play Developer Program is gratis en staat open voor elke ontwikkelaar die zijn app op Google Play wil hebben. U kunt zich aanmelden voor dit programma door een Google-account aan te maken en een formulier in te vullen.

Hoe kan ik verdienen met mijn mobiele app?
arrow

Allereerst moet je uitzoeken waar je app over gaat, voor wie hij is en wat hij doet. De volgende stap is het bepalen van het beste platform om je app op te ontwikkelen. Je hebt een paar opties: iOS, Android of Windows Phone. Tot slot moet je beslissen of je voor gratis of betaald gaat. Als je voor gratis gaat, moet je nadenken over verdien strategieën zoals in-app aankopen en advertentie-inkomsten. Om erachter te komen waar je app over gaat, voor wie hij is en wat hij doet, moet je een lijst met vragen opstellen. Bijvoorbeeld:

 • Wie zijn de mensen voor wie mijn app bedoeld is? 
 • Wat zijn de belangrijkste functies van mijn app? 
 • Wat doen gebruikers met mijn app? 
 • Hoe vaak maken ze er gebruik van?

Het is niet eenvoudig om een app te maken waar mensen voor willen betalen.

Wat is het verschil tussen een web en mobiele app?
arrow

Een webapplicatie is software applicatie die op een server draait en dynamische webpagina's genereert. Het is toegankelijk vanaf elk apparaat met een internetverbinding, zoals een desktopcomputer, laptop, tablet of smartphone.

Een mobiele applicatie is een app die op een smartphone of tablet kan worden gedownload en offline kan worden gebruikt.

Mobiele apps zijn vaak handiger voor de gebruiker omdat ze toegankelijk zijn zonder internetverbinding, wat bij webapplicaties niet altijd mogelijk is. 

Voor gebruik op mobiel biedt een mobiele app biedt betere prestaties dan een webgebaseerde applicatie omdat er ook een mogelijkheid is apparaatspecifieke functies zoals GPS-locatie, camera, contacten of agenda te gebruiken.

Waarom moet ik native development kiezen?
arrow

Native app development is het proces van het ontwikkelen van een app voor een specifiek apparaat. Apps die worden gemaakt met behulp van native ontwikkeling zijn specifiek afgestemd op een bepaald apparaat en het bijbehorende besturingssysteem zoals Android of iOS. Dit type ontwikkeling is een duurdere optie, omdat er aparte teams nodig zijn om de app voor elk platform te ontwikkelen. Het biedt echter meer flexibiliteit in termen van functies en gebruikerservaring.

Hoe werkt app security?
arrow

iOS beveiliging
iPhones zijn zo ontworpen dat je gegevens en privacy worden beschermd. Daarnaast stelt Apple hoge eisen aan applicaties de in de Appstore komen. De iOS Software Development Kit (SDK) bevat een uitgebreide set API's waarmee interne en externe software ontwikkelaars gegevensbeveiliging kunnen implementeren om het hoogste beveiligingsniveau voor hun applicaties te garanderen.

Android security
In tegenstelling tot Apple is het Android besturingssysteem van Google afhankelijk van smartphone fabrikanten. Dit betekent dat het besturingssysteem niet zodanig met de hardware is geïntegreerd zoals bij de iPhone.

“Dankzij Elements werkte de Wie Is De Mol app perfect op zaterdagavond, ondanks het recordaantal verzoeken van 50.000 per seconde!"
- Finus Tromp, AVROTROS