Web apps

Web apps zijn een laagdrempelige manier om gebruikers te faciliteren. Web apps zijn te bereiken via een browser op zowel desktop als mobiel. In tegenstelling tot mobiele apps die via de Appstore of Google play gedownload moeten worden. Wil je weten hoe wij je gebruikers de beste digitale ervaring kunnen bieden?

Let's build an app together

Frontend development

Onze frontend developers werken aan aansprekende en functionele webapplicaties met focus op gebruiksvriendelijkheid. Ze zorgen ervoor dat wat de gebruikers visueel als eerste zien in de browser of applicatie de beste gebruikerservaring heeft en ze zorgen voor een perfecte koppeling met de backend.

Backend development

We hebben passie voor het bouwen van webapplicaties van hoge kwaliteit. We implementeren innovatieve oplossingen die uw huidige systemen kunnen verbinden, grote hoeveelheden gegevens verwerken of volledige nieuwe toepassingen opbouwen die perfect afstemmen op een gebruiksvriendelijke frontend.

developers werken samen

Alles afgetikt met
Agile development

Jij hebt zakelijke behoeften. Je gebruikers hebben hun behoeften. En het product moet haalbaar zijn. Met onze Agile development aanpak komen we met een oplossing die alles aftikt.

Ontdek meer werk

Progressive Web Apps

Een progressive web app, of kortweg PWA, is een soort website die op het mobiele apparaat van een gebruiker kan worden geïnstalleerd zonder dat daarvoor een plugin of app store nodig is. Ze worden steeds populairder omdat ze een efficiëntere en gebruiksvriendelijkere ervaring bieden dan traditionele webapps.

Vergeleken met native apps laden PWA's snel en nemen ze geen ruimte in op het toestel, dus ze zijn perfect voor momenten waarop je een app wilt gebruiken maar hem niet eerst wilt downloaden. Wel is het zo dat er altijd een internetverbinding nodig is om een PWA te gebruiken.

PWA's zijn nog geen perfecte vervangers voor gewone apps. Dit komt vooral doordat ze (nog) geen toegang hebben tot device-specifieke functies als Touch ID, Face ID, pushnotificaties, Bluetooth en betaalmogelijkheden als Applepay. Ook zijn ze niet beschikbaar in de verschillende appstores waardoor het lastiger is om bij je gebruikers op het beginscherm van hun telefoon te komen.

Consumer apps

Business owners en marketeers weten dat een sterke klantrelatie de sleutel tot succes is. Daarom bieden steeds meer organisaties apps aan om op innovatieve wijze met hun doelgroep in contact te komen en te blijven. Als je merk nog geen app via de appstore aanbiedt is een web app een interessante eerste stap om de interesse van je doelgroep te peilen, het kan ook een aanvulling zijn op een mobiele app om gebruikers op de door hun gewenste manier te bedienen. Denk aan een mijn-omgeving waar klanten van telecombedrijven hun gebruikersdata, abonnementen en facturen kunnen inzien.

iOS app developmentiOS developers working

Zakelijke platforms

Een platform voor communicatie met klanten en gebruikers is voor veel organisaties een uitkomst. Denk bijvoorbeeld aan een online omgeving van een gemeente die meldingen over de openbare ruimte van burgers verzamelt. Jij hebt zakelijke behoeften. Je gebruikers hebben hun behoeften. En het product moet haalbaar zijn. Met onze Agile development aanpak komen we met een oplossing die alles aftikt.

Testing iOS devices

Een mobiele app
in 3 stappen

1. Scope bepalen

Wat is het belangrijkste doel van jouw mobiele app? Wanneer is de app een succes? Na het beantwoorden van deze vragen bepalen we de scope. Tijdens deze stap verzamelen we inzichten om je te adviseren over de beste oplossing. Zo komen we later niet voor verrassingen te staan.

2. Creëer en codeer

Is de scope helder? Dan kunnen we definitief plannen, een (gezamenlijk) team samenstellen en starten met ontwikkelen. Met behulp van de laatste technologische innovaties, ontwikkelen we jouw mobiele app, voor een ongeëvenaarde gebruikerservaring. Alles in Agile sprints.

3. Perfectioneren van je app

Vaak is een mobiele app niet alleen bedoeld voor eenmalig gebruik. Dan stoppen we ook niet na oplevering. Er zijn vast allerlei ideeën om de app uit te breiden of te optimaliseren. Daarnaast zijn er inmiddels gebruikers die feedback leveren en statistieken om van te leren. Nu is de tijd om te tweaken, perfectioneren en uit te breiden.

FAQs

Wat is het verschil tussen een website en een webapplicatie?
arrow

Een website is simpel gezegd een collectie van statische pagina’s die toegankelijk zijn via internet. Wanneer je door een website browsed is het gebruikelijk dat je content leest en door verschillende pagina’s klikt die voorzien zijn van tekst, afbeeldingen en video’s. 

Het verschil tussen een website en een webapplicatie is dat een applicatie dynamisch en interactief is terwijl een website voornamelijk statisch is. Een webapp geeft de gebruiker de mogelijkheid te interacteren met de applicatie. Voorbeelden van veel voorkomende web apps zijn social media kanalen, e-mailprogramma's of zakelijke software die via internet beschikbaar gemaakt zijn. 

De term webapplicatie wordt gebruikt om web apps te onderscheiden van websites. Typisch voor webapps is dat data aan gebruikers wordt getoond op een manier zodat zij deze data kunnen bewerken of verrijken, in plaats van een statische presentatie van informatie zoals een typische webpagina.

Wat is het verschil tussen een web en mobiele app?
arrow

Een webapplicatie is een softwareprogramma dat op een server draait en dynamische webpagina's genereert. Het is toegankelijk vanaf elk apparaat met een internetverbinding, zoals een desktopcomputer, laptop, tablet of smartphone.

Een mobiele applicatie is een app die op een smartphone of tablet kan worden gedownload en offline kan worden gebruikt.

Mobiele apps zijn vaak handiger voor de gebruiker omdat ze toegankelijk zijn zonder internetverbinding, wat bij web apps niet altijd mogelijk is. 

Voor gebruik op mobiel biedt een mobiele app biedt betere prestaties dan een webgebaseerde applicatie omdat er ook een mogelijkheid is apparaatspecifieke functies zoals GPS-locatie, camera, contacten of agenda te gebruiken.

“Dankzij Elements werkte de Wie Is De Mol app perfect op zaterdagavond, ondanks het recordaantal verzoeken van 50.000 per seconde!"
- Finus Tromp, AVROTROS