Proof of Concept

Test en implementeer jouw app-idee

Om ervoor te zorgen dat jouw app een succes wordt is het verstandig dit even te toetsen Een  Proof of Concept (PoC) is een eerste model van uw app-idee. Het toont in een simpele variant de kernfuncties en functionaliteiten. Voor gebruikers voelt het aan als een echte app ervaring. En hun eerlijke feedback is dan ook zeer waardevolle input voor de vervolgstappen.

Ik wil samen een Proof of Concept ontwikkelen

Het proces

Definiëren van het idee

Begin met het definiëren van de belangrijkste doelstellingen en functionaliteiten van de app. Identificeer de kernwaardepropositie en de problemen die het beoogt op te lossen.

Scope bepaling

Selecteer de meest essentiële functies die cruciaal zijn voor het doel van de app. Deze zullen de kernonderdelen zijn van het Proof of Concept (PoC).

Ontwikkeling

Creëer een basisversie van de app die zich uitsluitend richt op de kernfuncties. Dit kan het ontwerpen van de gebruikersinterface (UI/UX), programmeren en backend-advies omvatten, voornamelijk gericht op de essentiële functionaliteiten.

Testen met gebruikers

Deel het Proof of Concept (PoC) met een selecte groep vriendelijke gebruikers of een kleine doelgroep. Verzamel hun feedback, observaties en suggesties. Deze stap helpt bij het begrijpen van gebruikersvoorkeuren, bruikbaarheidsproblemen en mogelijke verbeteringen.

Verbeteren en verfijnen

Op basis van de ontvangen feedback, verbeteren en verfijnen we het Proof of Concept (PoC). Maak noodzakelijke aanpassingen om de gebruikerservaring te verbeteren, bugs op te lossen en mogelijk functies toe te voegen die door de gebruikers als belangrijk worden beschouwd.

Documentatie

Gedurende het proces is het belangrijk om gedetailleerde documentatie bij te houden van het proces, gebruikersfeedback en iteraties die zijn doorgevoerd. Deze informatie zal waardevol zijn bij het presenteren van het Proof of Concept (PoC) aan interne belanghebbenden en potentiële klanten.

De 'Het Verhaal van Nederland' podwalk app heeft een Gouden DIA-award gewonnen in de categorie Content en 2 Spin Awards bij de Dutch Creativity Awards.
- NTR

Waarom een Proof of Concept?

Het belangrijkste doel van een Proof of Concept (PoC) voor een mobiele app is het aantonen van de haalbaarheid en het potentieel van je app-idee op een tastbare manier. Het geeft een voorproefje van het beoogde eindproduct, waardoor zowel jouw team als potentiële klanten de mogelijkheden van de app kunnen visualiseren en het potentiële impact kunnen inschatten. Het kan ook helpen bij het opbouwen van een solide businesscase, omdat het inzicht biedt in de totale kosten, potentiële besparingen en acceptatie snelheden door gebruikers.

Voordelen Proof of Concept

Aanvullende input voor een businesscase

Betrokkenheid van gebruikers voor productontwikkeling

Concreet realisatie plan

Interne promotie en draagvlak

Wat we opleveren

Het ontwerp van primaire pagina's en functionaliteiten

Concrete roadmap voor technische ontwikkeling

Security en privacy adviesrapport

Kosteninschatting