Podwalk app

Experience en podcast in 1 app

Een Podwalk app is een location based audiotour app, waarmee gebruikers naar audio kunnen luisteren zonder afleiding van de smartphone. Op basis van de GPS locatie van de gebruiker wordt de audio getriggerd. Daarmee kun je met de podwalk app een hands-off experience garanderen. Podwalks zijn een relatief nieuw fenomeen. Geen gebruikers die naar hun scherm staren, maar bezoekers die op een relevante plek de boodschap te horen krijgen die jij op dat moment wilt overbrengen.

De podwalk app is dé oplossing voor provincies, gemeenten en steden die meer toeristen willen aantrekken of juist willen inzetten op toerisme spreiding. Maar ook toeristische attracties, musea, en natuurgebieden. Net als voor het Verhaal van Nederland is het ook goed in te zetten voor tv-programma’s en series. Maar ook boeken en podcasts.

Developer werkt aan podwalk app
Plan een vrijblijvende demo in

Podwalk: de evolutie van de podcast

Na de opkomst van de podcast is de opvolger opgestaan: de podwalk. Met name in tijden van corona heeft deze innovatie aangetoond dat het mensen de deur uit krijgt en aan de wandel brengt. Een belangrijke ontwikkeling in tijden waarin mensen steeds meer uren achter schermen doorbrengen. Zo heeft de podwalk app van het Verhaal van Nederland al zo'n 60.000 verhalen verteld en zijn er meer dan 200 miljoen stappen gezet. De app omvat alles waardoor je geen tour guides meer nodig hebt en de bezoeker zelf op pad kan gaan.

Podwalk app homepage screen voorbeeld audiotours

Podwalk app: duurzame oplossing

De unieke experience hebben we mogelijk gemaakt door gebruik te maken van geofencing. Geofencing is een location-based technologie, een virtuele omheining rond een fysieke locatie. Bij gebruik van een podwalk app wordt audio automatisch afgespeeld als je door een geofence loopt. Door gebruik te maken van gps-locatie is er geen wifi of mobiel netwerk nodig tijdens de route. Door bij bezienswaardigheden audiofragmenten af te spelen ontdekken gebruikers op een unieke manier meer over een plek. En dat zonder afgeleid te worden en naar het (mobiele) scherm te kijken, zoals bij vrijwel alle gebruikelijke audiotours gebeurd.

Eigen podwalk app in de stores?

Ook een eigen Podwalk App in de stores? Ons whitelabel podwalk platform bevat alle benodigde features om een eigen mobiele app beschikbaar te maken in de Apple App Store en Google Play store:

1. Compleet uitgewerkt UX design, geoptimaliseerd o.b.v. honderdduizenden gebruikers
2. Aanpasbaar Visual Design voor jullie organisatie
3. Kosteloos schalen naar 10 routes
4. Gratis gebruik van onze kalibratietool om routes uit te stippelen
5. Gratis onderhoud & aftercare tijdens de licentieduur
6. Technologie is geschikt voor wandelen, fietsen en autorijden

Zie de whitelabel podwalk app als een app die voor 90% af is. De laatste 10% is maatwerk voor jullie organisatie.

podwalk app scherm detail pagina podwalk beschrijving audiotour

Investering

1. Eenmalige kosten: inrichting, design, content implementatie, submission naar de Apple App Store en/of Google Playstore en het functioneel testen.
2. Licentiekosten: gebruik van het whitelabel Podwalk platform, onderhoud en aftercare.

1. Eenmalige kosten

Alleen iOS of Android
€9.500
Beide platformen: iOS & Android
21% korting
€15.000

2. Licentiekosten

3 maanden
€500 per maand
1 jaar
25% korting
€375 per maand
3 jaar
40% korting
€305 per maand
5 jaar
50% korting
€250 per maand

In 3 stappen een eigen podwalk

Ook een eigen podwalk app? Door gebruik te maken van ons whitelabel podwalk app zijn er nog maar enkele stappen over:

  • Route ontwikkeling. Stippel de route uit. Heb je al een route? Dan zijn we snel klaar.
  • Audio ontwikkeling. Schrijf een audioscript en spreek de audio in. Hulp nodig? Wij hebben hier partners voor.
  • Implementatie. Dan implementeren wij jullie huisstijl, alle audio en routes en het visual design aan. Na het testen lanceren we de apps in de stores.
Plan een demo in