Home

Podwalk app

Experience en podcast in 1 app

In 2021 heeft Elements aan de wieg gestaan van de eerste mobiele podwalk app. Voor de NTR serie “Het Verhaal van Nederland” hebben we de mobiele apps ontwikkeld, het design gemaakt en gezamenlijk het concept bedacht. De app biedt een unieke experience waarmee gebruikers op specifieke locaties in Nederland een stap in de geschiedenis kunnen zetten. Door het succes, het gebruiksgemak en deze nieuwe manier van experience heeft de app zelfs een Dutch Interactive Award en twee Spin Awards gewonnen. Reden genoeg voor een volgende stap!

Daarom hebben we een whitelabel oplossing ontwikkeld waarmee organisaties in een handomdraai een podwalk kunnen creëren voor hun toeristische attractie, (natuur)gebied, merk, productlancering of museum.

Plan een vrijblijvende demo in
Developer werkt aan podwalk app

De podwalk app is een experience app voor jouw organisatie

Podwalks zijn een relatief nieuw fenomeen. Het biedt de mogelijkheid om tijdens het wandelen naar een verhaal te luisteren. Daarmee ligt de focus volledig op de combinatie van de audio en de omgeving. Door gebruik te maken van de GPS functionaliteit van mobiele devices kunnen audiofragmenten automatisch worden afgespeeld op specifieke punten in de wandeling. 

De koppeling met GPS maakt het mogelijk dat dit allemaal ‘op de achtergrond’ kan gebeuren, waarbij de telefoon vergrendeld is en gewoon in de zak van de gebruiker kan zitten. Daardoor ligt de experience volledig op de audio in combinatie met de omgeving. Geen gebruikers die naar hun scherm staren, maar bezoekers die op een relevante plek de boodschap te horen krijgen die jij op dat moment wilt overbrengen.

Podwalk: de evolutie van de podcast

Na de opkomst van de podcast is de opvolger opgestaan: de podwalk. Met name in tijden van corona heeft deze innovatie aangetoond dat het mensen de deur uit krijgt en aan de wandel brengt. Een belangrijke ontwikkeling in tijden waarin mensen steeds meer uren achter schermen doorbrengen. Zo heeft de podwalk app van het Verhaal van Nederland al 40.000 verhalen verteld en zijn er meer dan 200 miljoen stappen gezet. De app omvat alles waardoor je geen tour guides meer nodig hebt en de bezoeker zelf op pad kan gaan.

Unieke ervaringen met geofencing

De unieke experience hebben we mogelijk gemaakt door gebruik te maken van geofencing. Geofencing is een location-based technologie, een virtuele omheining rond een fysieke locatie. Bij gebruik van een podwalk app wordt audio automatisch afgespeeld als je door een geofence loopt. Door gebruik te maken van gps-locatie is er geen wifi of mobiel netwerk nodig tijdens de route. Door bij bezienswaardigheden audiofragmenten af te spelen ontdekken gebruikers op een unieke manier meer over een plek. En dat zonder afgeleid te worden en naar het (mobiele) scherm te kijken, zoals bij vrijwel alle gebruikelijke audiotours gebeurd.

Podwalk features

De podwalk app is native ontwikkeld voor zowel Android als iOS (Apple devices), zodat je gebruik kunt maken van device afhankelijke features. De Podwalk App bevat alle benodigde features om een eigen mobiele app beschikbaar te maken in de Apple App Store en Google Play store. Verder biedt de Podwalk app de volgende mogelijkheden:

  • Luisteren, lopen en leren;
  • Wifi en mobiele data zijn niet nodig vanwege GPS functionaliteit;
  • Een volledige UX, gebaseerd op ervaring met honderdduizenden gebruikers;
  • Onboarding schermen ter ondersteuning van het gebruik;
  • Ruimte om te schalen naar 10 verschillende routes;
  • Geavanceerde locatietechnologieën waardoor een hands-off gebruik van het device mogelijk is.

Investering

De podwalk app is dé oplossing voor toeristische attracties, musea, steden en natuurgebieden. Net als voor het Verhaal van Nederland is het ook goed in te zetten als verlengstuk voor media-initiatieven, zoals tv-programma’s en series. Maar ook boeken en podcasts. De investering voor een Podwalk app bestaat uit twee componenten.

Eenmalige kosten
Hieronder vallen inrichting, design, content implementatie, submission naar de Apple App Store en/of Google Playstore en het functioneel testen.

Licentiekosten
Hieronder valt de inzet van het Podwalk platform inclusief noodzakelijke updates. Deze prijs geldt voor een maximum aantal van 10 routes per app.

Aantal apps

1 app (iOS of Android)
€9.500
2 apps (iOS & Android)
€19.000
€15.000

Licentiekosten

3 maanden
€500 per maand
1 jaar
€375 per maand
3 jaar
€305 per maand

In 3 stappen een eigen podwalk

Binnen onze whitelabel oplossing maak je gebruik van de door Elements ontwikkelde geofence en podwalk technologie. Wat er nog nodig is:

  • Stippel de route uit. Heb je al een route? Dan zijn we snel klaar.
  • Schrijf een audioscript en spreek de audio in.
  • Lever de audio, huisstijl, logo en content voor in de app aan.

Interactieve demo aanvragen

Ben jij ook zo enthousiast over dit initiatief en de duizenden potentiële bezoekers die je hiermee kunt bereiken?

Plan hier in de agenda van Erwin een interactieve demo. Heb je eerst nog vragen, bel hem dan op 06-20475439. Of vul het formulier in en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.