Connected apps

Internet of things voor elke toepassing

Smartphones zijn een digitaal verlengstuk van hun eigenaar. We betalen ermee, openen er deuren mee, besturen apparatuur in ons huis en monitoren onze gezondheid. Deze technieken veranderen onze wereld ingrijpend. Elements bouwt apps waarmee deze apparaten worden bedient. Dat is internet of things.

Krijg advies over apps voor IoT

IoT app ontwikkeling

Om apparaten ‘smart’ te maken, moeten ze verbonden zijn met internet. Dat is niet heel spannend. De interface om te communiceren met een apparaat of een set aan apparaten is de uitdaging. Denk aan sensoren in een sprinklerinstallatie om gewassen te bewateren, een smartbox om je favoriete content op televisie mee te kijken, of een mini-brouwerij om thuis bier te brouwen. Wij ontwikkelen software oplossingen voor iedere denkbare IoT toepassing.

Combinatie hardware & software

Apparaten zijn niet per definitie slim. Hier komt veel development bij kijken, zowel hard- als softwarematig. Het is belangrijk per feature af te wegen waar de complexiteit en logica thuishoort. In het apparaat of in een mobiele app? We zetten IoT in om software en hardware met elkaar te laten communiceren.

"We houden dingen graag zo eenvoudig mogelijk. Onze processen, ons bedrijf en onze oplossingen"
- Erwin van Hasselt, Managing Partner bij Elements

Kenmerken van onze Connected apps

Voor de optimale werking, flexibiliteit en schaalbaarheid van IoT toepassingen maken we gebruik van public cloud oplossingen. Alle data wordt veilig in de cloud verzameld en verwerkt, waarna het beschikbaar is voor je mobiele app, je online dashboard, of third party software.

Schaalbaarhied

Een schaalbaar platform kan zich snel aanpassen aan de vraag of load van het moment. Wanneer er veel gelijktijdige gebruikers zijn tijdelijk meer resources nodig. Bij voorkeur gebeurt dit automatisch op basis van vooraf bepaalde voorwaarden, zodat de eindgebruiker hier niets van merkt.

Datamanagement

Middels onze API-koppelingen integreren we eenvoudig je data in iedere gewenste applicatie. Afhankelijk van je toepassing bieden we zowel private als public data storage oplossingen voor je IoT platform.

Connected apps voor mobiel en web

De IoT oplossingen die wij ontwikkelen komen allemaal met de best mogelijke user interface. Afhankelijk van de toepassing bouwen we een iOS of Android app en ontwikkelen we een web interface voor desktop. Zo beschik je altijd over de meest prettige manier om in je platform te werken.

Benieuwd naar de mogelijkheden van connected apps en IoT voor jouw bedrijf? Bij Elements hebben we de expertise en ervaring om jouw bedrijf te laten groeien met deze technologieën. Neem contact op met Erwin van der Put via 0620475439 en laat ons weten hoe we jou kunnen ondersteunen.

Case studies van succesvolle connected apps

Connected apps en IoT zijn de toekomst voor veel bedrijven en sectoren. Bij Elements hebben we  veel ervaring met het ontwikkelen en implementeren van deze apps. Hieronder vind je twee inspirerende cases: