KPN Thuis: Betere Wi-Fi dekking zonder gedoe met de KPN Thuis app.

Het installeren van netwerkapparatuur thuis, zonder gedoe: Dat was de uitdaging waar we voor stonden bij de ontwikkeling van de KPN Thuis-app. Hardware wordt vaak geleverd met dikke, ingewikkelde handleidingen en gebruikers moeten dan maar uitzoeken hoe ze de apparatuur in hun specifieke situatie in gebruik moeten nemen.

Services
UI/UX Design, Concept Design, Visual Design, Animation design, iOS app development, Android app development.
Release date
2018 - nu

KPN vroeg Elements te helpen met de uitdaging om eindgebruikers een betere ervaring te geven bij het installeren van apparatuur om het bereik van hun thuisnetwerk te vergroten. Het doel was de gebruikerstevredenheid te verbeteren, de klantloyaliteit te verhogen en tegelijkertijd een verlaging van kosten voor klantsupport en onderhoud te realiseren.

Tijdens de verkenningsfase zijn we zoveel mogelijk te weten gekomen over het product, de gebruikers en hun thuisnetwerken. Samen met KPN hebben wij verschillende consumenten op locatie bezocht en geïnterviewd. Dit heeft ons enorm geholpen om de context van de uitdagingen, de valkuilen en de uitzonderingsgevallen beter te begrijpen. Het bracht ons op ideeën waarmee we de klanten van KPN het beste konden helpen met de stap-voor-stap installatiehulp voor thuisnetwerken en het tijdig herkennen van eventuele problemen.

Result

Combinatie software en hardware

Integratie van de app met de modem voor soepele installatie

Optimale gebruikerservaring

Klantloyaliteit verhogen en tegelijkertijd de kosten verlagen

Our approach

Van een gedrukte handleiding tot een online assistent

In samenspraak met KPN hebben we vragen beantwoord zoals: “wat is het product”, “hoe kan deze optimaal gebruikt worden” en “hoe pakken mensen in het algemeen netwerkinstallaties aan?” De beantwoording van deze vragen hielp ons de context van de problemen die we probeerden op te lossen helder te krijgen.

Op basis van deze inzichten is een flow voor de initiële set-up ontworpen. Voor elke stap in de flow hebben we animaties gemaakt om het verhaal helder en visueel over te brengen en de gebruikers te vertellen wat precies te doen. Automatische detectie en slimme checks zijn voor specifieke installatiestappen toegevoegd om er zeker van te zijn dat de app op het juiste moment bevestiging geeft aan de gebruiker en dat de gebruiker zich in de juiste installatieflow bevindt.

No items found.
No items found.
Technology

Vectoranimaties van hoge kwaliteit met Lottie

Lottie is een React Native library voor iOS en Android om realtime After Effects-animaties toe te voegen aan apps. De library maakt het ook mogelijk voor native apps om animaties net zo gemakkelijk in te zetten als statische afbeeldingen. Lottie gebruikt animatiedata geëxporteerd als JSON-bestanden uit Bodymovin, een opensource-addon voor After Effects.

Gebruikerstests

The MVP voor zowel iOS en Android is getest bij testgebruikers thuis om een realistische setting te creëren. Tijdens deze tests is feedback verzameld en zijn enkele designaanpassingen doorgevoerd om de app verder te verbeteren. In een tweede ronde gebruikerstests is de nieuwe versie opnieuw getest, waarna een aantal laatste aanpassingen zijn aangebracht voordat de app werd uitgebracht in de appstores.

Nadat de lancering van de MVP is de app continu verbeterd en uitgebreid met nieuwe features. De app bevat nu interactive installatiegidsen voor diverse KPN-apparaten en zal binnenkort ook de mogelijkheid bevatten om thuisnetwerken te beheren.

De KPN thuis app

No items found.
No items found.
Conclusion

Eindresultaat

De nieuwe KPN Thuis-app is een makkelijk te gebruiken toolbox om thuisnetwerken te beheren, met functies zoals het optimaliseren van het Wi-Fi-bereik van de gebruiker en het creëren van een gastennetwerk.

Met de nieuwe KPN Thuis-app wil KPN het leven van eindgebruikers vergemakkelijken bij het installeren van Wi-FI-hardware door:

  • Alleen de benodigde informatie te tonen voor specifieke situaties;
  • Bevestigingen te geven tijdens het installatieproces;
  • Animaties en videos te gebruiken voor uitleg en instructies;
  • Gebruik te maken van de smartphone als probleemherkenner en -oplosser (iets dat een papieren handleiding niet kan).