Home

Internet of things

Apps en platforms voor IoT oplossingen

Een belangrijk onderdeel van de digitale transformatie waarin we ons bevinden zijn Internet of Things oplossingen. Door continue connectiviteit en communicatie tussen mensen, data en machines wordt alles ‘smart’. The Internet of Things gaat onze wereld ingrijpend veranderen. Elements draagt hieraan bij door apps en platforms te bouwen en te integreren die exact aansluiten op jouw IoT uitdaging.

Krijg advies

Smart maken van apparaten

Om een apparaat ‘smart’ te maken, moet het verbonden zijn met het internet. Dat is niet heel spannend. Echter is de interface om te communiceren met een apparaat, of een set aan apparaten, de uitdaging. Denk aan sensoren in een sprinklerinstallatie om gewassen te bewateren, een smartbox om je favoriete content op televisie mee te kijken, of een mini-brouwerij om thuis je eigen bier te brouwen. Wij bouwen platforms voor iedere denkbare toepassing.

Combinatie hardware & software

Internet of Things apparaten zijn niet per definitie slim. Hier komt veel development bij kijken, zowel hard- als softwarematig. Het is een uitdaging om deze zo goed mogelijk op elkaar aan te laten sluiten en te ontdekken wat er technisch mogelijk is binnen ieder domein.

Koppeling tussen apps en things

De meerwaarde van een IoT platform is afhankelijk van de data connectie tussen de “things” uit je IoT platform en de apps om ze aan te sturen. Voor de optimale werking, flexibiliteit en schaalbaarheid van IoT toepassingen maken we gebruik van public cloud oplossingen. Alle data wordt secure in de cloud verzameld en verwerkt, waarna het beschikbaar is voor je mobiele app, je online dashboard, of third party software. 
Kenmerken van IoT platforms die wij bouwen:

Schaalbaar
Schaalbaarheid van apps is een veelgehoorde term. Maar wat betekent het precies? Een schaalbaar platform kan zich snel aanpassen aan de vraag of load van het moment: bijvoorbeeld wanneer de druk op een applicatie hoog is en er tijdelijk meer resources nodig zijn. Bij voorkeur gebeurt dit automatisch op basis van vooraf bepaalde voorwaarden, zodat de eindgebruiker hier niets van merkt.Elements heeft in samenwerking met KPN de mijnKPN app voor iOS en Android, de backend van de mijnKPN website ontwikkeld, die 1 miljoen gebruikers kan faciliteren. Bekijk de volledige case hier.

Datamanagement
Met de platformen van Elements ben je verzekert van een flexibele en efficiënte data management oplossing. Middels onze API-koppelingen integreren we eenvoudig je data in iedere gewenste applicatie. Afhankelijk van je toepassing bieden we zowel private als public data storage oplossingen voor je IoT platform.

Applicaties voor mobiel en web
De IoT oplossingen die wij ontwikkelen komen allemaal met de best mogelijke user interface. Afhankelijk van je toepassing bouwen we een iOS en / of Android app en ontwikkelen we een web interface voor desktop. Zo beschik je altijd over de meest prettige manier om in je platform te werken. Apps ontwikkelen we native, of in React native, met Python backends.

IoT oplossingen van Elements:

Mobiele app development

Wij bouwen next level mobiele apps in Native iOS, Native Android of gebruiken het cross-platform React Native framework. Zo bouwen we een app gelijk voor zowel iOS als Android.

Platform en webapplicaties

Onze developers ontwikkelen innovatieve platforms en webapplicaties, met onze React frontend en Python backend perfect in sync.

Behoefte aan een Internet of Things app?

Benieuwd hoe wij je kunnen helpen? We horen graag je ideeën. Bel Erwin op 06-20475439. Of laat een bericht achter via onderstaand formulier en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.