HomeHomeCasesCases

Campercontact: De nummer 1 campercommunity met 1.000.000 gebruikers

Campercontact is een grote, actuele verzameling aan plekken waar reizigers met hun camper heen kunnen gaan. Zij zijn de grootste in Nederland en samen hebben we een mobiele app ontworpen, zodat Campercontact klaar is om heel Europa te veroveren.

Services
React Native development, Mobiele app ontwikkeling
Release date
2020

Campercontact is dé plek voor inspiratie en oriëntatie, niet alleen tijdens het plannen van een camperreis, maar ook tijdens de reis zelf. Vind locaties in de buurt, bekijk ratings en foto’s van andere camperaars en plan je gehele route vooruit. In 2021 was er een stijging van bijna 30% in camperaankopen te zien t.o.v. 2020. Het reizen met een camper is nog nooit zo populair geweest.

Met het groeiende aantal gebruikers en locaties was Campercontact toe aan een vernieuwing van hun platform én de daarbij behorende mobiele app. Alle data moest overzichtelijk en snel voor de gebruikers blijven samenkomen. Daarom heeft Elements voor Campercontact een app ontwikkeld in React Native, die via één codebase op zowel iOS als Android devices te gebruiken is.


Result

40.000 locaties

Met user-generated content van camperaars

1.000.000 gebruikers

In 2022 haalt Campercontact de 1.000.000 gebruikers

Door de best of breed oplossingen die Elements heeft ingericht, is Campercontact nog schaalbaarder geworden en helemaal klaar voor deze groeimarkt.
Erik van Laar, Product Owner bij Campercontact
Our approach

Een schaalbare React Native app

Samen met de schaalbare backend, moest ook de mobiele app blijven meegroeien met het aantal gebruikers. Daarnaast moet de app niet alleen online, maar ook offline beschikbaar zijn. Niet alleen in Nederland, maar overal op de wereld waar de gebruiker ook is. Er is gekozen voor het bouwen in React Native, waardoor er gebruik wordt gemaakt van een  gereduceerde codebase die makkelijk gedeeld kan worden met de webapplicatie en de backend. 

Het project was een samenwerking binnen MakerStreet, waarbij de backend is gebouwd in low-code platform Mendix, het design is gemaakt door Soda en de frontend van de webapplicatie is verzorgt door Touchtribe. Samen met het bouwen van de mobiele app hebben wij Campercontact van begin tot eind geholpen aan een nieuwe online zichtbaarheid. Waarbij het beschikbaar maken van grote hoeveelheden data een belangrijk keypoint was. Daarnaast was het offline gebruik van de app van belang, je hebt immers niet overal altijd internet op reis. Waarbij we een soepele overgang realiseerden tussen het on- en offline gebruiken van de app. 


No items found.
No items found.
Technology

Werken met een Single Source of Truth

De consistentie en bereikbaarheid van data was een belangrijk onderdeel voor Campercontact. Daarom gebruiken zowel de mobiele applicaties als de webapplicatie een shared codebase, zodat alle data realtime en snel bij de gebruiker terecht komt. De informatie is daardoor altijd up-to-date, welk platform je ook gebruikt. We centraliseren data fetching en de logica voor beide platformen zodat deze consistent blijven. Ook kan door middel van ElasticSearch snel worden gefilterd door gebruikers, waardoor ze altijd de juiste informatie zien. 

De React Native app is gekoppeld aan deze codebase, alle acties die in de app worden gedaan worden gelijk geupdate in de backend. Of dit nu het toevoegen van (informatie over) een locatie is, het aanmaken van een nieuwe gebruiker of het upgraden naar een pro account is. Het voordeel van coderen in React Native is dat de aanpassingen maar in één code gedaan hoeft te worden. Wanneer je tegen een complex probleem aanloopt heb je dus maar één oplossing nodig, waar je normaal twee specialisten moet inschakelen. Hiermee bespaar je zowel tijd als geld.


Functionaliteiten van de app

- Download regio’s voor offline gebruik
- Voeg locaties, foto’s en informatie toe
- Beschikbaar in 6 talen
- Uitgebreide snelle filters
- UX gericht op de doelgroep
- Interactieve kaarten met routes

No items found.
No items found.
Conclusion

Klaar voor de toekomst

Met inmiddels al 40.000 locaties en 1.000.000 gebruikers in 2022 is Campercontact klaar voor de toekomst. De grote hoeveelheden data worden overzichtelijk voor de gebruiker weergegeven, met uitgebreide filtermogelijkheden. Door het gebruik van React Native kunnen er gemakkelijk extra features aan de app worden toegevoegd. De mobiele app laat een stijging in positieve ratings in zowel de Appstore als de PlayStore zien. 

Ook een mobiele app nodig die veel data kan verwerken? Neem dan contact met ons op.