HomeHomeCasesCases

Digitale identificatie met Kiwa eLicense

Met persoonscertificering tonen professionals in de meest uiteenlopende sectoren aan dat ze vakbekwaam zijn en voldoen aan de geldende eisen. Nu zijn dergelijke certificeringen vaak nog fysiek, in de vorm van een papieren certificaat of een pasje. Met Kiwa eLicense dragen professionals hun persoonscertificaat voortaan bij zich op hun smartphone: eenvoudig, betrouwbaar en veilig!

Services
Mobile Development, Android, iOS
Release date
2024

Kiwa eLicense App

Met de eLicense App van Kiwa Digital Certification kunnen professionals zich online identificeren, hun geldige certificaten koppelen en deze op afstand autoriseren. De app is door Elements in opdracht van KIWA Digital Certification ontwikkeld, met als doel een generieke oplossing aan te bieden voor verschillende use cases. Het is derhalve een totaaloplossing voor verschillende branches en voldoet aan strenge privacy- en beveiligingsstandaarden.

De app, gereleased in januari 2024, is ontworpen voor zowel iOS als Android. Het is gebaseerd op de verschillende ISO standaarden, zoals ISO 18013-5, ISO 18013-7 (draft) en ISO 23220 (draft), waardoor het mogelijk is om bijvoorbeeld rijbewijzen en diploma's veilig op te slaan op een smartphone. De app staat niet op zichzelf, maar is onderdeel van een totaaloplossing, waarbij ook integraties bestaan met verschillende back-end systemen.

Result

Veilige identificatie op afstand

Veilig digitaal certificaten verstrekken

Our approach

Business case Kiwa eLicense

Voor de vuurwerkbranche wordt de eLicense in de toekomst gebruikt als pyro-pass, uitgegeven door Hobéon SKO. De noodzaak voor persoonscertificering neemt steeds verder toe in de hedendaagse complexe samenleving. Hobéon certificeert persoonlijke vakbekwaamheid conform actuele, door de betreffende branche, vastgestelde eisen. Daarmee is de vakbekwaamheid van een persoon op een gedegen manier geborgd. Specifiek voor de vuurwerkbranche voert Hobéon SKO deze activiteit uit in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Dit stelt professionals in staat om aan te tonen dat ze de juiste papieren hebben voor de aanschaf van vuurwerk.

No items found.
No items found.
Technology

Functionaliteiten Kiwa eLicense

Met de eLicense kunnen gebruikers op afstand hun identiteit bevestigen en certificaten veilig opslaan. Daarnaast bedient de app zowel de gebruikers die zijn certificaat digitaal kan tonen als ook een controleur of handhaver die met de app de controle kan uitvoeren.

eLicense App

De app maakt gebruik van end-to-end encryptie, voldoet aan privacyregels en biedt self-sovereign datacontrole. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om zelf te bepalen welke informatie ze delen.

No items found.
No items found.
Conclusion

De implementatie van de eLicense service heeft geleid tot een veilige en gebruiksvriendelijke wallet-app voor diploma's en certificaten, waarbij de totaaloplossing voldoet aan hoge veiligheids- en privacy-eisen. Als je meer wilt weten, kun je de website van Kiwa raadplegen (eLicense van Kiwa, betrouwbare diigtale persoonscertificering) of Martin Dupuis van Kiwa Digital Certification op 06 - 570 22 603. Heb je interesse in app ontwikkeling, neem dan contact op met Erwin van Hasselt van Elements, op 06 - 533 16 161.