HomeHomeCasesCases

Agritech platform voor duurzame gewassen in stedelijke gebieden

Easygrow is een Agritech platform voor het groeien van gewassen in stedelijk gebied, gebruikmakend van een hydroponics systeem. Oftewel, verticale landbouw. Hydroponics is een methode om planten te laten groeien zonder grond, op basis van in water opgeloste ingrediënten. Dit is onderdeel van de ‘farm to table movement’ en wordt ondersteunt door technologie. Elements ontwikkelde de Internet of Things (IoT) technologie, in combinatie met een mobiele app en website, waarmee het systeem bedient wordt en de voortgang van de groei kan worden gemonitord en bijgesteld.

Services
Mobile Development, Backend Development, CMS, Visual Design, UX Design, IoT
Release date
2017

Duurzame oplossing voor stedelijke landbouw

In de container van EasyGrow worden groenten verticaal verbouwd. De sensoren zorgen voor een efficiënt voedings- en bewateringssysteem. Daarnaast is het mogelijk om het licht te manipuleren voor optimale groei. Hierdoor is de EasyGrow weersonafhankelijk. In twee weken tijd heb je fantastische sla in allerlei soorten, maten, én smaken. Zoals sla met wasabi- of vanillesmaak. EasyGrow biedt een duurzame, lokale oplossing voor ’urban farmers’.

Result

Our approach

Machine learning en IoT voor data gedreven stadslandbouw

Het platform draait volledig om data en houdt  gegevens over pH en EC waarden per gewas en per fase bij. De data komt uit hardware sensoren en wordt geanalyseerd en behandeld door machine learning technologie. Alles met als doel de groeirecepten continu te verbeteren. Met de mobiele app heb je volledige controle over het hydroponics systeem en de gewassen. Je ontvangt notificaties en kunt er mee monitoren, besturen en aanpassen. Kortom, je kunt met de mobiele app jouw groente- en kruidenteelt uitvoeren.

No items found.
No items found.
Technology

De EasyGrow app is ontwikkeld met Flutter, een hybride ontwikkelingsmethode voor mobiele apps. Deze methode zorgt ervoor dat de app op zowel iOS als Android systemen werkt. Voor bepaalde complexe functies rondom data en grafieken hebben we native ontwikkeling toegepast met iOS en Android. We hebben ook alle hardware geïnstalleerd en geconfigureerd en zorgen voor de nodige ondersteuning.

No items found.
No items found.
Conclusion

Mobiele oplossing voor groei van gewassen

De hardware is volledig geïntegreerd met software, in dit geval een mobiele app. Door middel van IoT oplossingen en Machine Learning kun je de formule voor de groei van gewassen continue optimaliseren. Dit alles is te besturen met de mobiele apps.