HomeHomeCasesCases

EenVandaag: volg alle trends in de nieuwe Peiling-app

Voor onze partner AVROTROS hebben we de vernieuwde Peiling-app voor EenVandaag binnen 8 weken ontwikkeld middels React Native. Gebruikers kunnen de actuele peilingen volgen in overzichtelijke grafieken.

Services
Mobile Development, UX design, React Native, CMS
Release date
2022

Met de aankomende verkiezingen in zicht was de AVROTROS toe aan een vernieuwing van de EenVandaag Peiling-app. Als digitale partner van AVROTROS hebben wij eerder mogen samenwerken voor de Wie is de Mol? app en de Songfestival app. Deze keer is er gekozen om de app te ontwikkelen met React Native, waarbij één codebase op zowel iOS als Android kan worden gebruikt.

Result

Hoge Accessibility

De app is toegankelijk voor mensen met een visuele beperking

Snelle time-to market

Binnen 8 weken oplevering van een MVP

Our approach

Politieke analyse met onderzoeksbureau Ipsos

De Peiling is een initiatief van EenVandaag waar al het nieuws en de actuele peilingen van de aankomende verkiezingen beschikbaar zijn, meer informatie is te vinden op de site van EenVandaag. Deze politieke analyse wordt samen met onderzoeksbureau Ipsos en hun eigen Opiniepanel uitgevoerd. Het Opiniepanel bestaat uit ruim 70.000 leden, deze panelleden krijgen ongeveer één keer per week een uitnodiging om aan een peiling mee te doen. De resultaten worden gevisualiseerd in de vernieuwde Peiling-app.

De AVROTROS was toe aan een vernieuwing van de huidige Peiling-app. Er is voor gekozen om deze from scratch opnieuw te bouwen aan de hand van nieuwe designs en nieuwe technieken. Daarvoor is naast het React Native platform gekozen voor het werken met het Headless CMS Dato. 


No items found.
No items found.
Technology

React Native koppeling met DatoCMS

Door te coderen in React Native is er slechts één codebase voor zowel de iOS als de Android app. Aanpassingen in de app hoeven dus ook maar één keer gemaakt te worden en worden gelijk voor beide platformen toegepast. React Native maakt gebruik van webtechnieken, de JavaScript laag vormt een tussenlaag tussen de webapplicatie en de native apps. Meer voordelen van React Native lees je in onze whitepaper. Door gebruik te maken van DatoCMS zijn zowel de website als de app optimaal aan elkaar gekoppeld.

De interactieve grafieken die Ipsos aanleveren worden via het DatoCMS makkelijk geïntegreerd op ieder platform. Ook kan de redactie nieuwsartikelen en andere content toe te voegen die gelijk op zowel de website als in de app beschikbaar zijn. DatoCMS is een overzichtelijk Headless CMS dat makkelijk te gebruiken is en de mogelijkheden geeft om met behulp van AI in alle data te filteren. Een oplossing die gemakkelijk te gebruiken is voor zowel developers als marketeers. 


EenVandaag Peiling-app

No items found.
No items found.
Conclusion

Vernieuwde toegankelijke Peiling-app 

Voor EenVandaag is een toegankelijke app voor een breed publiek gemaakt. De app is door het toevoegen van een voice over ook toegankelijk voor mensen met een visuele beperking. Daarnaast is de app secure en schaalbaar naar de toekomst, door het gebruik van React Native en een Headless CMS. Binnen slechts 8 weken is er een MVP gerealiseerd voor EenVandaag.  

De Peiling-app is in maart 2022 live gegaan en is voor het eerst rondom de verkiezingen van 16 maart door een breed publiek gebruikt. 

Ook toe aan (de vernieuwing van) een mobiele app? Neem dan contact met ons op.