KPN klantacceptatie platform

Voor KPN ontwikkelden wij een klant-acceptatie applicatie. Deze software helpt met het nemen van de juiste beslissing over de acceptatie van een klant aanvraag, waardoor potentiële financiële problemen en fraude kunnen worden voorkomen.

Services
Release date
2022

De klant acceptatie applicatie is een belangrijk hulpmiddel voor KPN om ervoor te zorgen dat zij weloverwogen beslissingen kunnen nemen over het accepteren van klanten en het verstrekken van abonnementen en toestellen, zowel online als in de fysieke winkels. Door een grondige evaluatie van de financiële situatie van een klant en diens voorgeschiedenis bij KPN, kunnen potentiële financiële verliezen door wanbetalers worden voorkomen. Bovendien heeft het platform het vermogen om accountants de nodige informatie te verschaffen om ervoor te zorgen dat KPN de Nederlandse wetgeving naleeft. Iets wat ook belangrijk is voor de reputatie van het bedrijf.

Result

Our approach

Klantacceptatie optimaliseren met KYC

Door grondige evaluaties van de financiële situatie en geschiedenis van klanten uit te voeren, kunnen bedrijven beter voorspellen of een klant een goede betaler is en het risico van financiële verliezen beperken. Dit is belangrijk voor bedrijven zoals KPN, die abonnementen aanbieden en doorlopende klantenrelaties hebben. De applicatie helpt niet alleen om financiële risico's te beperken, maar ook om te voldoen aan wet- en regelgeving op het gebied van consumentenkrediet en schulden.

KPN verwerkt dagelijks een groot volume online en offline transacties. Door het klantacceptatie platform kan KPN deze beslissingen efficiënter en met meer vertrouwen nemen, wat de algemene financiële gezondheid en stabiliteit van het bedrijf kan helpen verbeteren. De acceptatieprocedure vindt plaats in de backend en duurt slechts enkele seconden:

  • Consument vraagt in lokale KPN winkel een mobiel abonnement aan;
  • Winkelmedewerker stuurt verzoek naar de applicatie met:
  1. Details van de consument
  2. Verzoek tot abonnement
  • De applicatie voert verschillende checks uit en stuurt verzoeken naar onderliggende services, gebaseerd op de input die gegeven wordt;
  • De software stuurt een positieve of negatieve bevinding terug inclusief reden van acceptatie of afwijzing.
No items found.
No items found.
Technology

Voor de toestel lening check die in het aanvraagproces plaatsvindt moeten verschillende databronnen worden aangeroepen. Wanneer een abonnement met mobiel toestel wordt aangevraagd zijn variabelen als gezinssituatie, netto inkomen en woonlasten noodzakelijk om te weten. Op basis van de input worden tot wel 7 interne en externe services aangeroepen zoals BKR, Preventel en Experian. Om de calls zo snel en efficiënt mogelijk te laten plaatsvinden optimaliseren we continu, door bijvoorbeeld lange calls te groeperen en asynchroon te draaien en te cachen waar mogelijk.

De backend-applicatie is geïmplementeerd op Amazon Web Services (AWS) en draait in een Kubernetes-cluster. Dankzij deze architectuur heeft de service een beschikbaarheid van meer dan 99,999%. De applicatie kan op- en afschalen met behulp van een nauwkeurig geconfigureerde Kubernetes Event Driven Autoscaler, wat helpt om de beschikbaarheid te behouden, zelfs tijdens piekbelasting zoals tijdens de lancering van de laatste iPhone modellen in 2022.

De applicatie bestaat uit een Django REST API, Kafka-gebaseerde asynchrone workers voor verwerking van berichten, een Postgres-database en een Redis-cluster voor caching.

Enkele belangrijke kenmerken van de applicatie zijn:

  • Extreme configurabiliteit voor zakelijke gebruikers, waardoor ze het gedrag van de applicatie in realtime kunnen wijzigen via een admin-interface zonder impact op de prestaties. Dit helpt KPN het klantacceptatiebeleid van de applicatie up-to-date te houden en snel te reageren op fraude-pogingen.
  • Een betrouwbaar foutafhandeling systeem wat zoveel mogelijk klantinformatie verzamelt tijdens een aanvraag, zelfs wanneer externe services beschikbaarheidsproblemen hebben.
  • Een dashboard voor al het gebruik, externe API-calls, database-queries en data voor zakelijk inzicht, zoals klantacceptatie percentages en configureerbare tijdframes.
  • De applicatie is 4 keer sneller dan het oude systeem door gelijktijdige calls naar externe services. Daardoor is de reactiesnelheid op de input van klanten aanzienlijk verbeterd.

Van aanvraag tot product

No items found.
No items found.
Conclusion

Sturen op maximale financiële stabiliteit met klantacceptatie software

De implementatie van de klantacceptatie software voor KPN is een waardevolle investering om maximale financiële stabiliteit na te streven. Door de automatische beoordeling van de kredietwaardigheid van klanten en de identificatie van potentiële fraude-indicatoren kan de software helpen verliezen door wanbetalers en fraude te voorkomen. Bovendien helpt de software te voldoen aan relevante wet- en regelgeving met betrekking tot consumentenschulden.