HomeHomeCasesCases

Blockchain platform om employee ownership te stimuleren.

Voor Makerstreet ontwikkelden we een eigen blockchain platform waarmee medewerkers tokenized aandelen kunnen verhandelen.

Services
Blockchain platform
Release date
2022

Employee Ownership op Blockchain

Makerstreet, een netwerk van digitale bureaus waar Elements deel van uitmaakt, is met bijna 400 werknemers een van de grootste spelers in zijn soort op het gebied van digitale strategie, design, innovatie, technologie en marketing in Nederland.

De laatste tien jaar groeide ‘de straat’ met meer dan 750%. Die groei is te danken aan een grondhouding die samen te vatten is als ‘eigenaarschap’: het fundamentele gevoel van verbondenheid met de resultaten die Makerstreet boekt voor klanten en daarmee voor de bedrijven in het netwerk.

Omdat de makers binnen de bedrijven in het netwerk van essentiële waarde zijn voor zowel klanten als de ondernemingen die deze diensten leveren, vindt Makerstreet dat zij recht hebben op een deel van de waarde die zij vertegenwoordigen, ofwel: employee ownership. En daar hoort een eigen blockchain platform bij: De Maker Market.

Result

750%

Groei in de laatste 10 jaar voor MakerStreet.

400

Medewerkers, en daarmee een van de grootste spelers in zijn soort.

We vinden het belangrijk een cultuur te creëren waarin ondernemerschap wordt gestimuleerd en willen hiermee een aantrekkelijke werkgever zijn voor talent.
Erwin van Hasselt, Partner bij Makerstreet
Our approach

Handelsplatform voor medewerkers

Binnen Maker Market worden aandelen in de vorm van virtuele tokens verdeeld onder de medewerkers met een vast contract. De tokens hebben een waarde die kan stijgen of dalen, zoals de waarde van ondernemingen dat ook doen. Kortom, een eigen cryptocurrency exchange platform, draaiend op een blockchain. Elements ontwikkelde het platform. Medewerkers van Makerstreet kunnen zodoende handelen met tokens van de 18 verschillende agencies die binnen Makerstreet vallen.

Tokens kopen en verkopen

Medewerkers met een vaste aanstelling krijgen een digital wallet met een vast bedrag aan tokens van de onderneming waar zij werken. Deze tokens kunnen ze zelf verhandelen en ‘aandelen’ kopen van de verschillende bedrijven uit het MakerStreet netwerk.

No items found.
No items found.
Technology

Platform op basis van blockchain technology en API’s

Het is een blockchain platform die gebruik maakt van verschillende API’s, om een solide en onderhoudbare oplossing te bieden. De keuze voor blockchain zorgde voor een naadloze integratie van verschillende lagen, wat perfect aansloot bij React als basis voor zowel de blockchain als de backend library.

API first benadering

React bleek de beste keuze voor de frontend, vanwege de noodzaak voor uitgebreide logica en de eenvoudige verbinding met de backend-libary en de cryptocurrency-laag. Het platform maakt ook gebruik van Redux voor state management, en verschillende API's zoals Node API voor coins, Matcher API voor het orderboek en Candles API voor grafiekdata. Auth API is geïntegreerd voor authenticatie, login en gebruikersgegevens, terwijl Strapi.io wordt gebruikt voor het beheren van nieuws en updates. Google Analytics helpt bij het volgen van gebruikersgedrag en Sentry zorgt voor foutafhandeling.

Tijdens de ontwikkeling van het platform lag de focus op het waarborgen van de security en het user experience. Medewerkers van Makerstreet kunnen een account aanmaken met een gebruikersnaam en wachtwoord en hun wallet koppelen aan hun e-mailadres. Hierdoor kunnen ze hun aandelen meenemen als ze van baan wisselen.

No items found.
No items found.
Conclusion

Erwin van Hasselt van Makerstreet vertelt: “Eén van de basisprincipes van Makerstreet is innovatie toepassen in alles wat we doen, zowel binnen onze eigen organisatie, als bij onze klanten. Met de lancering van de Makerstreet Market komen we een stapje dichterbij employee ownership waar medewerkers daadwerkelijk delen in het resultaat van hun inspanningen. We vinden het belangrijk een cultuur te creëren waarbij ondernemerschap wordt gestimuleerd en willen op deze manier ook een aantrekkelijke werkgever te zijn voor talent.”