MijnKPN: self-service met de app en website

In samenwerking met KPN hebben wij, naast de de mijnKPN app voor iOS en Android, de backend van de mijnKPN website ontwikkeld. Deze platformen bieden selfcare-oplossingen voor klanten, zoals: inzichten in dataverbruik, factuurinformatie en de mogelijkheid om extra diensten af te nemen.

Services
backend, Python, React, App development, React Native, CMS, Website development.
Release date
2011 - nu

De app is een volledige remake van eerdere versies van de app en communiceert met een geavanceerde Python/Django-interface — die overigens ook door Elements is ontwikkeld. Diezelfde API wordt momenteel ook gebruikt voor de responsive selfcare-omgeving op www.kpn.com.  

Met behulp van pushberichten waarschuwt de app de gebruiker wanneer de bundel limieten worden overschreden of wanneer het slim is om de abonnementsvorm te veranderen of bijvoorbeeld een databundel te kopen als de klant naar het buitenland gaat. Een mooie aanvulling op de customer experience van de KPN klanten, daarnaast ontziet deze oplossing ook de customer support van KPN.

Result

Beoordeling van 4.4 in App store en 4.3 in Play store

Met deze hooggewaardeerde app zet KPN een stap vooruit in de customer experience. Samen met de KPN website bieden zij een full service omgeving waarin de klant zelf aan het stuur staat.

1 miljoen klanten 24/7 monitoren

Meer dan een miljoen klanten gebruiken de app en/of de selfservice website. Zij vertrouwen hier 27/7 op, daarom hebben wij in de tools alerts ingesteld naar ons DevOps team. Zo kunnen wij storingen snel oplossen.

Our approach
No items found.
No items found.
Technology

Een modulaire oplossing aangedreven door de backend

Om een oplossing te bouwen die meer dan een miljoen klanten kan bedienen hebben wij ervoor gekozen om de Front-end volledig afhankelijk te maken van de backend. In totaal presenteert de backend ongeveer 10 belangrijke (legacy) systemen van KPN. Klanten zien zowel in de app als op de website alleen voor hen relevante informatie en worden niet overspoeld met deels irrelevante informatie van KPN’s totale productassortiment.

Klanten hebben toegang tot de producten en diensten die ze kunnen bestellen. De selfservice-omgeving staan veel klantspecifieke gegevens en de beveiliging daarvan is van het grootste belang. Vooral met een betrouwbaar merk als KPN. We pasten security by design toe en, gecombineerd met een aantal serieuze beveiligingstests, hebben de best mogelijke oplossing afgeleverd.

De mijnKPN app

No items found.
No items found.
Conclusion

De mijnKPN app en website

De nieuwe MijnKPN-app is gelanceerd na een uitgebreide proefperiode met een klantenpanel van meer dan duizend gebruikers. De proefperiode met livedata duurde langer dan vijf maanden en gaf KPN waardevolle gebruikersfeedback die werd gebruikt om verbeteringen door te voeren voor de livegang van de app voor het volledige klantenbestand. 

De app kan gratis worden gedownload in de Apple App Store en de Google Play Store en kan gebruikt worden door alle klanten met een MijnKPN-account.

Vragen over dit platform of de mobiele app? Neem dan contact op!