HomeHomeCasesCases

VRT Podwalk app

Voor VRT ontwikkelden wij een podwalk app, genaamd de VRT Podwalk app. Met de podwalk app kun podwalks volgen van de verschillende VRT titels, waaronder als eerste de podwalks van Dwars door de Lage Landen. Podwalks zijn location based audiotours.

Services
Mobile Development, Android, iOS, Podwalks
Release date
2024

Vlaanderen heeft een unieke geschiedenis en bezit een schat aan erfgoed. Met een eigen podwalk app kan VRT die kennis verbinden aan de beleving zelf, in het verlengde van de serie op tv. Dwars door de Lage Landen is de eerste titel met eigen podwalks in de app, met routes in Roeselare, Aalter, Maasmechelen, Zemst, Rupelmonde en Brugge. Arnout Hauben vertelt historische verhalen en ludieke anekdotes, terwijl je door het prachtige landschap wandelt. En dat alles gewoon met de telefoon in je zak.

Result

6 podwalks

in Roeselare, Aalter, Maasmechelen, Zemst, Rupelmonde en Brugge

Go-live in 3 maanden

Door gebruik van het whitelabel podwalk platform

Our approach
No items found.
No items found.
Technology

Voor de VRT Podwalk app hebben we gebruik gemaakt van de whitelabel podwalk app. Een gestandaardiseerd product, wat je kunt zien als een app die al voor 90% af is. Waarmee we in een handomdraai podwalk apps kunnen ontwikkelen. Zodoende konden we focussen op het design van de app, de contentontwikkeling en enkele maatwerk features.

VRT Podwalk app

No items found.
No items found.
Conclusion

De VRT podwalk app is VRT branded. Dwars door de Lage Landen was voor de VRT het eerste programma met podwalks, maar komende periode zal de app verder gevuld worden met meerdere podwalks, onder verschillende VRT titels.

Link naar VRT PodWalks app in App Store (iOS)

Link naar VRT PodWalks app in Google Play Store (Android)