HomeHomeCasesCases

Wie is de Mol? app

Voor een van de populairste Nederlandse TV show “Wie is de Mol?” hebben we, naast een iOS en Android app, een volledig schaalbare back-end ontwikkeld. Hierdoor kan de app 1 miljoen gebruikers bedienen.

Services
Backend platform development, server scaling, metrics, iOS and Android mobile app
Release date
2020 - 2023

Eén van de populairste reality spelprogramma’s op de Nederlandse televisie is de jaarlijkse hit “Wie is de Mol?” van de AVROTROS. Vandaag de dag kijken gemiddeld 2,5 miljoen kijkers naar het programma dat jaarlijks in januari van start. Voor het seizoen van 2020, 2021, 2022 & 2023 ontwikkelde Elements een nieuw backend platform en de nieuwe app voor mobiel.

Om de extreme hoge pieken van inkomend verkeer voor, tijdens en direct na de uitzendingen op te kunnen vangen, is het backend platform volledig geoptimaliseerd en schaalbaar. Het project is onder regie van AVROTROS uitgevoerd, in nauwe samenwerking met Elements, WeRiot en Praegus.

Result

20% meer app gebruikers

Met de nieuwe functionaliteiten waaronder de uitbreiding van social media functies hebben we 20% toename in app gebruikers gerealiseerd in vergelijking met 2019. Afgelopen seizoen gebruikte 1 van de 3 kijkers de app.

Hoge schaalbaarheid naar 1 miljoen gebruikers

Om ervoor te zorgen dat alle functionaliteiten tijdens de aflevering blijven werken is de backend schaalbaar gemaakt naar 1 miljoen gebruikers. Hierdoor kunnen gebruikers stemmen en de live statistieken bekijken.

Our approach
No items found.
No items found.
Technology

Hoge schaalbaarheid, prestatiebeheer en flexibiliteit

De afgelopen jaren werd AVROTROS geconfronteerd met een enorme groei van gebruikers van de app en verkeer op het platform. De groei en het succes van de app zorgde ervoor dat de app in eerdere seizoenen niet altijd goed bereikbaar was.

Elements werkte samen met partner WeRiot – specialisten in datamanagement en dol op dit soort uitdagingen. Met hun flexibele dataproduct Catasta zijn ze geslaagd om de code kraken en een schaalbare, flexibele en high-performance oplossing te leveren.

Deze schaalbare backend komt samen met een dashboard waarmee we de real-time statistieken over de gebruikers en app performance monitoren. Tijdens het seizoen gebruiken we iedere week de data uit deze dashboards om de app te verbeteren.

Wie Is De Mol? App

No items found.
No items found.
Conclusion

Wie is de Mol? in your pocket

Het nieuwste seizoen van Wie is de Mol? Begint 7 januari 2023. Vorig seizoen bereikten we bijna een miljoen gebruikers en stond de app op nummer 1 in zowel de App Store als de Play Store. Aan het einde van de eerste week registreerden al 815.000 gebruikers en werden er meer dan 300.000 groepen aangemaakt. Wij kunnen niet wachten op volgend seizoen!