Home

Digitale overheid

Gemeente apps en software voor overheden

Een digitale overheid is beter in staat diensten te verlenen aan burgers en bedrijven. Om burgers zo goed mogelijk van dienst te zijn, is veilige en hoogwaardige software nodig. Als het gaat om websites, platformen, e-Loket of apps, zijn security en user journey’s essentieel. Elements bouwt moderne overheid apps op basis van Security & Privacy by Design. 

Vraag advies aan

Apps voor gemeenten

Voor het primaire proces binnen gemeentelijke organisaties wordt steeds meer gebruik gemaakt van technologie. Het gebruik van apps, data en toepassingen van vendoren en digital agencies is eerder regel dan uitzondering. Dit vereist dat de interne IT-afdelingen zich ontwikkelen tot technologiepartners. Waar tegenwoordig snelheid, wendbaarheid en testen innovatie voortstuwen, vertrouwen traditionele IT-beheerders vaak nog op betrouwbaarheid, kostenefficiëntie en security van hun eigen IT-platform. Door slim gebruik te maken van Software as a Service kunnen interne specialisten hun focus verleggen van beheer naar optimalisatie en innovatie.

Security & Privacy by Design

Veiligheid is tegenwoordig een belangrijk topic. En voor overheidssoftware prioriteit nummer één. Door continu rekening te houden met databeveiliging en privacy in het realiseren van een applicatie of website zorg je dat je voldoet aan de laatste wensen en eisen op dit gebied. We noemen dit Security en Privacy by Design. Dat is een standaard aanpak in onze werkwijze. Doordat security en privacy vanaf het begin een integraal onderdeel van je applicatie is, doet het ook geen afbreuk aan de functionaliteit van je software.

Check ons werk

Digitale platformen voor burgers

Met het bieden van digitale platformen vereenvoudigen overheden hun processen. Zo kunnen medewerkers efficiënter hun werk doen. Daarnaast verbetert het de online dienstverlening richting burgers, wat zorgt voor een besparing in tijd, geld en papierwerk. Wij kunnen helpen met je bouwen van:

Digitale formulieren
De digitale toepassingen van Elements zijn conform de AVG richtlijnen en voldoen aan de eisen voor digitale toegankelijkheid. Zo bent je er zeker van dat persoonsgegevens goed beveiligd zijn en alle burgers gebruik kunnen maken van de digitale services van jouw instelling of overheidsinstantie.

Mijn-omgevingen
Het bieden van een mijn-omgeving biedt voordelen voor zowel burgers als medewerkers. Door burgers de mogelijkheid te geven op een zelfgekozen moment contact op te nemen met jouw organisatie, geeft dit een gevoel van extra serviceverlening. Ook is de status van een aanvraag direct in te zien, en kan de desbetreffende behandelaar via de mijn-omgeving communiceren met de klant. Zo vindt alle communicatie plaats binnen één overzichtelijk portaal en neemt de werkdruk van de behandelaar af. Er komt nagenoeg geen communicatie via andere kanalen zodat het overzichtelijk en duidelijk blijft. Elements heeft voor de Gemeente Amsterdam het Platform Openbare Ruimte ontwikkeld, waar burgers meldingen kunnen doen over alles wat met de openbare ruimte te maken heeft. Op dit moment verwerkt Amsterdam maandelijks zo'n 30.000 meldingen. Lees de hele case hier.

Stembureau apps
Naast communicatie tussen overheden en burgers of bedrijven zijn interne processen ook gebaat bij digitalisering. Het optimaliseren van digitale processen kan enorme tijdsbesparingen opleveren. Zo heeft Elements voor de verkiezingen in 2021 en 2022 een stembureau applicatie ontwikkeld die gebruikt wordt in 17 gemeenten, bij 1300 stembureaus, waar bijna een miljoen kiezers hun stempas mee hebben laten scannen. Dergelijke toepassingen bieden tijdwinst en verkleinen de foutkans ten opzicht van handmatige verwerking.

eHerkenning

Met eHerkenning kunnen ondernemers en bedrijven zich online identificeren en zo vertrouwelijke gegevens veilig uitwisselen met (overheids)organisaties. eHerkenning wordt gebruikt in het bedrijven-, consumenten- en overheidsdomein. Het biedt verschillende gradaties van veiligheid tot en met het hoogste betrouwbaarheidsniveau. Elements heeft ervaring met de implementatie van eHerkenning binnen diverse projecten, en werkt aan een van de grootste eHerkennings platformen van Nederland.

Elements bouwt digitale overheid apps met:

Mobiele app development

Wij bouwen next level mobiele apps in Native iOS, Native Android of gebruiken het cross-platform React Native framework. Zo bouwen we een app gelijk voor zowel iOS als Android.

Platform en webapplicaties

Onze developers ontwikkelen innovatieve platforms en webapplicaties, met onze React frontend en Python backend perfect in sync.

Een app voor je gemeente of overheidsinstelling?

Benieuwd hoe wij je kunnen helpen? We horen graag je ideeën. Bel Erwin op 06-20475439. Of laat een bericht achter via onderstaand formulier en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.