HomeHomeCasesCases

Bloei vermogen app: de mobiele app voor inzicht in jouw beleggingen

Bloei vermogen belegt het vermogen van hun klanten op een andere manier dan gebruikelijk is. Online, duurzaam, tegen lage kosten en zonder onnodige risico's. Zij behoren inmiddels tot de top 10 grootste vermogensbeheerders van Nederland. Terwijl de doelgroep sterk verjongt en online een belangrijk onderdeel van de strategie is, mistte er nog één belangrijk onderdeel: een mobiele app. Bloei vermogen heeft Elements gevraagd hiermee te helpen.

Services
Mobile Development, React Native, Backend Development
Release date
2024

De markt voor beleggers is de afgelopen jaren sterk veranderd. De doelgroep wordt steeds jonger, je kunt met een kleiner vermogen beginnen met investeren, én je hebt niet altijd meer een persoonlijke beleggingsadviseur nodig. Bloei vermogen heeft vroeg ingespeeld op deze trends met hun online platform. Zo zagen zij ook dat gebruikers meer gebruik maken van het beleggingsplatform via mobiel. En kregen dan ook regelmatig de vraag voor een mobiele app. Zo gezegd, zo gedaan.

Result

Our approach

De vraag was de ontwikkeling van een Progressive Web App (PWA). Na het grondig bespreken van de situatie en wensen is besloten voor een mobiele app te gaan. Wat veel beter aansluit op de gebruikersbehoefte en toekomstplannen van Bloei vermogen. Hierdoor konden bijvoorbeeld features als gezichtsherkenning direct meegenomen worden.

No items found.
No items found.
Technology

Elements is verantwoordelijk voor het Visual Design, UX Design, Mobile development en backend development. De mobiele apps zijn ontwikkeld in React Native. Dat is een hybride taal, wat betekent dat beide apps (iOS en Android) vanuit één codebase ontwikkeld zijn.

Backend For Frontend (BFF)

Bloei vermogen maakt gebruik van het vermogensbeheerplatform Blanco. Om met het Blanco platform te kunnen koppelen heeft Elements een middleware API ontwikkeld, op maat gemaakt voor de mobiele app van Bloei vermogen. Een stateless Backend For Frontend (BFF), zonder database of eigen data, maar met als doel om gebruikers te authenticeren. Met het introduceren van een BFF in de architectuur zorgt dit ook voor veel flexibiliteit in de toekomst. Bijvoorbeeld bij het toevoegen van nieuwe features aan de mobiele app, vanuit verschillende backend platformen.

Hierbij hebben we gebruik gemaakt van Python, FastAPI, Redis, AWS, Elastic Container Service en Elasticache.

Bloei vermogen App

Mobiel & duurzaam beleggen

No items found.
No items found.
Conclusion

De mobiele apps zijn in 2024 live gegaan voor ruim 2.500 actieve klanten. De apps zijn te downloaden via de App Store en Google Play Store.