HomeHomeCasesCases

Podwalk app Groningen: Op stap met Aletta

Voor Aletta Jacobs School of Public Health ontwikkelden wij een podwalk app. Daarmee kun je podwalks volgen in Groningen. Podwalks zijn location based audiotours. Ga met Aletta op stap en leer over de geschiedenis van gezondheid in Groningen.

Services
Mobile Development, Android, iOS, Podwalk
Release date
2023

Aletta Jacobs School of Public Health is een samenwerkingsverband van de Universiteit van Groningen, UMCG, de Hanzehogeschool Groningen en NHL Stenden Hogeschool. Gezamenlijk zijn zij de trotse vaandeldrager van ‘healthy ageing’ in Noord-Nederland.

Samen met Aletta Jacobs School of Public Health ontwikkelden wij een podwalk app die bijdraagt aan hun gezamenlijke doel: meer gezonde jaren. Met deze podwalk app kun je audiotours volgen in Groningen. De eerste podwalk is 'Op stap met Aletta'. Op stap met Aletta is het verhaal van Aletta Jacobs over de Groningse geschiedenis van gezondheid. Het is een route van 4 km langs verborgen gasthuizen en andere mooie locaties en je leert stap voor stap meer over de gezondheid, in de tijd van Aletta Jacobs en in onze eigen tijd.

Result

Een duurzame oplossing

Met podwalks kunnen bezoekers zelf bepalen wanneer zij wandelen en zijn er geen gidsen meer nodig.

Wandelen & luisteren, zonder gebruik van je telefoon

Met podwalks wijst de ingesproken audio je de weg.

Our approach

Aletta Jacobs School of Public Health was al in het bezit van een stadswandeling, genaamd 'Gezonde Stad Groningen'. Daarbij kon je met een gids, tekst en uitleg op pad. Een leuke ervaring, maar niet erg duurzaam en schaalbaar. Daarom wilde zij de route interactiever maken en doorvertalen naar een podwalk. Podwalks zijn GPS gestuurde audiotours. Kortom, de ingesproken audio verteld je het verhaal én navigeert je door de route heen. En dat alles terwijl je telefoon in je zak zit. Een nieuwe technologie waar Elements inmiddels veel ervaring mee heeft. Onder andere door de podwalk app voor Het Verhaal van Nederland.

Elements heeft een eigen whitelabel podwalk platform ontwikkeld, waar ook Aletta Jacobs School of Public Health gebruik van maakt. Daardoor is zo'n 80% van de apps al ontwikkeld en ontworpen, en konden we de investering beperken voor Aletta Jacobs School of Public Health, zonder dat het ten koste gaat van het resultaat.

Omdat de podwalk app pas goed tot zijn recht komt met een nauwkeurig uitgestippelde routes en next-level audio, hebben we nauw samengewerkt met Aletta Jacobs School of Public Health. Er zijn twee studententeams samengesteld die de verantwoordelijkheid hebben genomen voor de visuals, het sound design en ten slotte natuurlijk het testen. Het scenario is geschreven door Ruth Koops van 't Jagt en de route is uitgestippeld door een andere student.

Met name het uitstippelen van routes, gekoppeld aan de audio, is een uitdagende klus. Daarom heeft Elements een kalibratietool ontwikkeld, waarmee GPS punten gemakkelijk op locatie geplot kunnen worden en vervolgens de audio daaraan gekoppeld kan worden.

No items found.
No items found.
Technology

Aletta Jacobs School of Public Health heeft gebruik gemaakt van het whitelabel podwalk platform van Elements. Het whitelabel podwalk platform omvat alle benodigde logica, user journeys en UX design voor gps gestuurde audiotours. Je kunt het zien als een native iOS en native Android app die voor zo'n 80% af zijn. De overige 20% is maatwerk voor Aletta Jacobs School of Public Health. Zoals de implementatie van de eigen styleguide, teksten, afbeeldingen, routes en audio.

Luisteren, Leren, Lopen

No items found.
No items found.
Conclusion

De podwalk app bevat een Nederlandstalige en Engelstalige route, waarmee een brede doelgroep bereikt kan worden. De podwalk app is een duurzaam platform, waardoor Aletta Jacobs School of Public Health de komende jaren kosteloos kan schalen naar meerdere routes. De podwalk app 'Op stap met Aletta' is gelanceerd tijdens de Europese nacht van de onderzoekers, op 29 september in Groningen.

De app is te downloaden in de Apple Store of Google Play Store.

Ook een eigen podwalk app? Klik hier voor het aanvragen van een demo.