HomeHomeCasesCases

Waalre Walks: de podwalk app met Augmented Reality

Voor Gemeente Waalre ontwikkelden wij een podwalk app, genaamd 'Waalre Walks'. Met de podwalk app kun je podwalks volgen in Waalre en omgeving, onderdeel van Brabant. Podwalks zijn location based audiotours. Deze podwalk app bevat Augmented Reality.

Services
Mobile Development, Android, iOS, Podwalk
Release date
2023

Waalre is een gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Brabant met een rijke geschiedenis en mooie natuur. De perfecte combinatie dus voor mooie wandelingen. Gemeente Waalre was geïnspireerd door de podwalk app van het Verhaal van Nederland en heeft Elements daarom gevraagd ook met hen een podwalk app te ontwikkelen.

Met de 'Waalre Walks' podwalk app kun je audiotours volgen in de omgeving van Waalre. In deze wandelingen neemt acteur Mike Weerts je op locatie mee op reis door de verhalen die in Waalre zijn te ontdekken. Aan de hand van sporen in het landschap vertelt hij wat er zo bijzonder is op de plek waar je op dat moment staat. Door de koppeling met GPS weet Mike precies waar je bent. Hij vertelt waar je naartoe moet en waar je moet kijken.

Result

Our approach

Op enkele plekken in de podwalk hebben we de podwalk verrijkt met Augmented Reality. Daarmee kun je letterlijk het verleden zichtbaar maken. Zoals het voormalige station van Aalst-Waalre van begin 19e eeuw waar je omheen kunt lopen. Of de Franse soldaten uit 1800 die je kunt ontmoeten op de woeste heide. Daarnaast hebben we ingebouwd dat je halverwege de route kunt kiezen om voor de standaard route te gaan of de extra lange route.

No items found.
No items found.
Technology

Gemeente Waalre maakt gebruik van het whitelabel podwalk platform, ontwikkeld door Elements. Daardoor was al zo'n 80% van de app ontwikkeld en ontworpen en konden we focussen op de 20% maatwerk voor Gemeente Waalre. Dit project is een samenwerking van:

Luisteren, leren & ervaren

No items found.
No items found.
Conclusion

Gemeente Waalre is gestart met de livegang van 1 route, in het Engels en Nederlands. De komende jaren zullen zij meerdere routes lanceren in de app. Mede omdat zij gebruik maken van het whitelabel podwalk platform van Elements, waarmee zij kosteloos kunnen schalen in het aantal routes. Dat zullen zowel wandelroutes als fietsroutes worden.

De app is te downloaden in de App Store of Google Play Store.

Ook een eigen podwalk app? Klik hier voor het aanvragen van een demo.