ZEILSCHOLEN.NL

Een nieuw, makkelijk en intuïtief platform om zeilkampen te vinden.

OPDRACHTGEVER

Watersportverbond

JAAR

2019

Zeilscholen.nl is een Nederlandse start-up die zich ten doel heeft gesteld om ouders en kinderen te helpen bij het vinden van zeilkampen van de beste zeilscholen in Nederland en deze kampen op een eenvoudige en intuïtieve manier te boeken.

Wat wij hebben gedaan
Concept design, Art Direction, Visual Design, UI/UX Design, Front-end development, Webflow

Projectbeschrijving

Opdrachtgever Watersportverbond vertegenwoordigt haar leden door de watersport in het algemeen te promoten en de diverse aangesloten watersportverenigingen te ondersteunen.

Elements werd gevraagd om een nieuwe website te ontwerpen en ontwikkelen om interesse in zeilen bij kinderen te stimuleren en om de aangesloten zeilscholen een platform te bieden om hun zeilkampen aan te bieden. Een marktplaats voor een specifieke doelgroep.

Bepalen van de doelgroep

Samen met de opdrachtgever hebben we eerst de doelgroep voor het platform bepaald. Het werd duidelijk dat de doelgroep bestaat uit ouders, misschien onbekend met zeilen, geïnteresseerd om hun kinderen te laten deelnemen aan een zeilkamp. Hiermee wordt ook aan een van de andere doelen van het Watersportverbond gewerkt, namelijk het wekken van meer interesse voor watersport in het algemeen.

Een van de belangrijkste inzichten die we uit ons onderzoek verkregen, was het feit dat de website vooral op moeders moest zijn gericht. We kwamen er namelijk achter dat moeders meestal de boekingen doen. We ontdekten bovendien dat kinderen ook een belangrijke gebruiker van de website zijn. Met dat in het achterhoofd hebben we besloten een aantal subtiele wijzigingen aan te brengen aan het reeds bestaande merk.

Het verfrissen van de huisstijl voor de juiste doelgroep

We introduceerden zachtere kleuren om het merk wat vriendelijker te maken. Er werd ook besloten om de hoofdletters te veranderen, omdat het algemene gevoel was dat het merk niet hoeft te "schreeuwen" om aandacht. We hebben ook besloten om het logo los van de naam te gebruiken, om een compact merklogo te hebben om mee te werken.

De
zeilscholen.nl website

Het UX-team van Elements bedacht een ontwerp en contentplan voor het platform. We hebben het concept van ‘storytelling’ toegepast om de gebruikers door de website te leiden en hen praktische informatie te geven over zeilen, zeilkampen en de voordelen van het leren om te zeilen aan kinderen.

Het beantwoorden van twee eenvoudige vragen brengt de gebruiker naar het overzicht van zeilscholen: voor hoeveel van hun kinderen zouden ze een plekje willen en in welke week? Elk zeilkamp heeft een detailpagina, waar ouders meer te weten kunnen komen over de zeilschool, de kosten en hoe een week zeilen in het aangeboden zeilkamp eruit ziet.

Als ze het gevoel hebben de juiste zeilschool te hebben gevonden, dan kunnen ze meteen een plek reserveren.

De website is ontwikkeld met Webflow om de opdrachtgever een gebruiksvriendelijke CMS-oplossing te bieden om eenvoudig content toe te voegen en te bewerken.

Stembureauapp